Animal Crossing: New Horizons satış listelerinde zirveye oturdu

Ersin Kılıç 25.03.2020 - 01:08
Geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştiren, Nintendo Switch`in özel oyunlarından olan Animal Crossing: New Horizons, satış anlamında Nintendo`nun yüzünü güldürmüşe benziyor.

İngiltere`de kutulu oyunlar için haftalık olarak yayınlanan en çok satanlar listesinin başını çeken Animal Crossing: New Horizons, serinin son oyunu olan ve Nintendo 3DS için çıkış yapan Animal Crossing: New Leaf`in üç katından daha fazla satış rakamına ulaşmış durumda. New Horizons, kendisiyle aynı gün,20 Mart`ta Pc,Ps4 ve Xbox için çıkış yapan Doom Eternal`dan 3 kat daha fazla satmayı başardı.

Animal Crossing: New Horizons satış listelerinde zirveye oturdu

Bu satış rakamlarıyla beraber Animal Crossing: New Horizons, Pokemon Sword and Shield`dan sonra Nintendo Switch için en büyük çıkış yapan ikinci oyun oldu. Animal Crossing markasının en iyi çıkış yapma başarısını gösteren oyun, GamesIndustry.biz sitesinin belirttiğine göre serinin kendisinden önceki bütün oyunlarının toplamından daha fazla sattı. Belirtmemiz gerekir ki bu veriler sadece kutulu oyun satışlarını içeriyor, dijital satışlar için de Nintendo`nun ilerleyen günlerde bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Animal Crossing: New Horizons satış listelerinde zirveye oturdu

Doom Eternal tarafından bakıldığında, 2016`da çıkan DOOM`a kıyasla satışlarda üçte bir oranında bir küçülme görülüyor. Ancak dijital satışlar da göz önünde bulundurulursa, serinin yeni oyununun daha iyi bir çıkış yaptığını söyleyebiliriz. Doom Eternal çıkışıyla birlikte Steam üzerinde anlık olarak yüz bin oyuncuyu geçmeyi başardı. COVID-19 nedeniyle insanların evde geçirdiği zamanın artmış olması, kutulu oyun satışlarını da etkilemiş gözüküyor. Mario Kart 8: Deluxe satışları geçen haftaya oranla iki katına, Call of Duty: Modern Warfare ve Fifa 20 satışları ise geçen haftaya oranla 3 katına çıkmış durumda.

İngiltere`de geçtiğimiz hafta kutulu olarak en çok satılan 10 oyun ise şöyle;

1.Animal Crossing: New Horizons
2.Doom Eternal
3.COD: Modern Warfare
4.FIFA 20
5.Mario Kart 8: Deluxe
6.GTA 5
7.Crash Trilogy
8.Forza Horizon 4
9.Crash Team Racing
10.Rooty Tooty Cowboy Shooty Tooty.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2020 01:36
isabelle > doom slayer
Kalan Karakter: 300 Gönder
Animal Crossing: New Horizons satış listelerinde zirveye oturdu
İlginizi Çekebilir