1/2

Anime & Manga #40 Bleach

Ceyda Doğan 8.11.2013 - 15:13
"En büyük tekniğini, en büyük kriz zamanında uygularsın. Bu da savaşın değiştirilemez kanunlarından biridir"
"En büyük tekniğini en büyük kriz zamanında uygularsın. Bu da savaşın değiştirilemez kanunlarından biridir" - Tōshirō Hitsugaya

Shinigami denilince aklınıza ne geliyor? Ölüm tanrısı ve yanında? Çamaşır suyu!!! Bu iğrenç espriyi buraya yazdığıma göre mutlu bir şekilde ölebilirim. Az çok konumuzun ne olduğunu anladınız sanırım. Shinigami yani ölüm tanrısı ismini oldukça popülerleştiren Bleach, bu haftanın konuğu olacak. Geç olsun, güç olmasın demişler.

Anime & Manga #40 Bleach
Bleach orjinalinde 2001 yılından bugüne kadar devam eden bir manga serisi. Şimdiden belirtmek istiyorum ki mangası, animesinden çok daha iyi. Bu kısım biraz göreceli bir kavram ancak mangadaki olayların daha heyecanlı ve detaylı işlendiğini düşündüğümde, animenin önüne geçmesi de çok normal gibi geliyor. Neyse kısaca Bleach'in konusundan bahsedeyim. Hatta asıl konuya geçmeden önce "o çamaşır suyu esprisi de ne demek oluyor?" diyenlere cevap vereyim. "Bleach" İngilizce "çamaşır suyu, beyazlatıcı" gibi anlamlara geliyor. Bir mangaya böyle bir isim vermek, ister istemez insanı güldürüyor.

Anime & Manga #40 Bleach
           Kurosaki Ichigo & Kuchiki Rukia

Bleach'teki asıl kahramanımızın adı Kurosaki Ichigo. Anime boyunca dostluğun, fedakarlığın ve gerçek gücün, nasıl ortaya çıktığını bizlere öğretecek bir karakter. 15 yaşında normal bir öğrenci ancak aslında tam anlamda normal değil. Ölülerle iletişim kurabilen Ichigo, babası ve iki kardeşiyle birlikte bir klinik işletmektedir. Annesi ise trajedik bir şekilde ölmüştür. Bir gün bir ölüm tanrısı yani shinigami olan Kuchiki Rukia ile tanışır. İşin tanışma kısmı biraz tuhaftır çünkü Rukia, birdenbire Ichigo'nun penceresinde belirir. Rukia'nın Ichigo'nun evinde olmasının nedeni ise bir hollow'u (kötü ruh) alt etmektir. Hollow ile savaşırken yaralanan Rukia, güçlerini Ichigo'ya verir. Shinigami güçlerini elde eden ve ölülerle iletişim kurabilen Ichigo, Rukia ile birlikte hollow'ları yok etmeye başlar.

Bleach'in genel konusu kötü ruhları yok etmeye odaklanmış olan ölüm tanrılarından oluşuyor ancak işin içerisinde çok daha fazlası var. Dram, komedi, arada romantik komedi ve macera öğelerini oldukça başarılı işleyen Bleach, müzik bakımından oldukça kaliteli bir iş çıkartmış. Her açılış ve kapanış müziğinin ayrı güzelliklerde olduğunu da itiraf etmem gerek.