1/2

Anime & Manga #45 Summer Wars

Ceyda Doğan 11.12.2013 - 18:40
Mücadele şekliniz, en büyük silanızdır
Geçtiğimiz hafta anime ve manga kültürünün ne kadar yayıldığını yazmıştım. Aranızda bu cümleye katılmayan var mı bilemiyorum ancak görünen bir gerçek var ki günümüzde hala anime ve çizgi dizinin aynı olduğunu düşünenler var. Size bir sürprizim var; aynı değiller. Bunu kabullenmek gerek.

Uzun bacaklı, koca gözlü ve süper fizikli karakterlerin kol gezdiği anime ve manga dünyası kimi zaman doğal konulara da geçebiliyor. Daha az büyü, daha az şiddet ve kan öğelerinin daha az olduğu zamanlardan bahsediyorum. Summer Wars bunlara verilebilecek güzel örneklerden biri. En azından kan ve şiddet kısmının olmadığı ancak aksiyon ve maceranın çok farklı bir dille anlatıldığı güzel bir anime filmi.

Anime & Manga #45 Summer Wars
2009 yılında anime severlerle buluşan Summer Wars, Mamoru Hosoda'nın kaleminden çıktı, yönetmenliğini de bizzat kendisi yaptı.

90 yaşında bir ninenin emriyle, yaz ortasında kendilerini beklemedikleri bir maceranın ortasında bulan modern bir ailenin başından geçenler, Summer Wars'un konusunu anlatıyor. Basit bir macera gibi düşünmeyin, başlarda çizimleri ve renkleri tuhaf gelebilir ancak birkaç dakika sonra, aksini düşünmeniz de mümkün.

Biraz romantizm, biraz aksiyon, biraz teknolojik öğeler ve biraz da bilim kurgu ancak abartılacak cinsten değil. Elimizde birçok şeyden azar azar var ve bu da animeyi izlenebilir hale getiriyor. Hatta Summer Wars'u geleceğin interneti gibi algılayabilirsiniz. Tabii ki gelecekte neler olur bilemiyoruz ancak varsayımda bulunmak çok da zor değil.

Anime & Manga #45 Summer Wars
Karakterleri arasında özellikle nineye bayılacağınızdan eminim, duruşu ve konuşmaları insanı hem etkiliyor hem de güldürüyor.