1/2

Anime & Manga #46 Oh My Goddess!

Ceyda Doğan 18.12.2013 - 16:12
Tanrıçalara inanır mısınız?
Tanrıçaların ve tanrıların varlığına inanır mısınız? Onların dünyasını sandığımızdan daha farklı olduğunu dile getiren Kōsuke Fujishima, anime ve manga çılgınlarına Oh My Goddess! isimli yapıtını sunuyor.

Anime & Manga #46 Oh My Goddess!
Oh My Goddess! diğer bir adıyla AA! Megami-sama, Keiichi Morisato isimli bir gencin hikayesini bizlere sunuyor. Oldukça temiz kalpli, pısırık ve bir o kadar da şanssız bir öğrenci olan Keiichi, bir türlü kız arkadaş bulamamaktadır. Üyesi olduğu bir motor klübünde de mutlu değildir ve arkadaşları tüm işlerini Keiichi'ye yaptırmaktadır. Bir gün arkadaşlarının yemek siparişi vermesi için istedikleri bir yere telefon açmak zorunda kalır ancak aramak istediği yerden çok daha farklı bir yerle konuşmaya başlar; Tanrıça Yardım Hattı. Hemen ardından, Belldandy adında bir tanrıça yanında belirir. Belldandy, Keiichi'ye tek bir dilek hakkı verir. Ona isterse para, isterse güç, isterse şöhret verecektir ancak Keiichi çok farklı bir dilek hakkı kullanır; Belldandy'nin kendisini diler ve ona "sonsuza kadar benimle kal" der. Dahası yurttaki arkadaşları Belldandy'yi gördüklerinde, çifti kapı dışarı ederler çünkü yurda bayan almak yasaktır. Dışarıda kalan ikili, kendilerine kalacak bir yer aramaya başlarlar ancak bir türlü yalnız kalamazlar.

Anime & Manga #46 Oh My Goddess!
Keiichi Morisato ve Belldandy
Oh My Goddess!; komedi, romantizm, fantastik ve doğaüstü güçleri bir araya getiren; başarılı bir anime ve manga. 1988 yılında başlayan manga hayatı hala devam ediyor. 1993 yılında beş bölümlük OVA'sı çıktı, ardından 1997 yılında 48 bölümlük Adventures of Mini-Goddess yayımlandı, sonrası 2005 yılında Ah! My Goddess isimli 26 bölümlük anime serisi çıktı. Ayrıca 2006 yılında Ah! My Goddess: Flights of Fancy isimli 24 bölümlük anime serisinin yanında, Ah! My Goddess: Fighting Wings isimli iki bölümden oluşan animesi yayımlandı. Son olarak 2011 yılında hala devam eden Ah! My Goddess: Itsumo Futari De ortaya çıktı.

Sadece anime tv serileri ve OVA'lardan oluşmayan anime ve mangamız, Ah! My Goddess: The Movie adında bir anime filmi ile de görüldü. Bu anime filmi ise 2000 yılında vizyona girdi.