1/2

Anime & Manga #61: 11 Eyes

Ceyda Doğan 2.04.2014 - 15:44
“Arkadaşlarım ve yarınlarım için”
Anime ve mangaların kimi zaman video oyunlarından esinlendiğini daha önce de belirtmiştim sanırım. Bunlara verilebilecek ilginç bir örnekle karşınızdayım; 11eyes. Biraz harem (doğru okudunuz), biraz büyü, biraz fantastik güçler, biraz da aksiyon barındıran 11eyes, video oyunuyla oldukça popüler bir yapım. 2008 yılının PC, PSP ve Xbox 360 oyunu, 2009 yılında mangaya uyarlandı. Animesi ise 13 Bölümden oluşuyor ve mangasıyla aynı yıl Masami Shimoda tarafından yönetildi. 1 Bölüm de OVA'sı mevcut.

Anime & Manga #61: 11 Eyes
Bugüne kadar çok fazla anime izledim ancak hala uzak kaldığım sayısız anime olduğunun da farkındayım. Bu işin bir de manga kısmı var tabii ki... 11eyes şans eseri açılış müziğine denk geldiğim bir yapımdı. Merakıma yenik düşüp biraz araştırdığımda başarılı bir RPG oyununa denk geldim. Ardından manga ve anime derken, kendimi kaptırdım gitti.

11eyes bizleri yedi sınıf arkadaşının günün birinde büyü dolu bir dünyaya çekilmelerini konu alıyor. Eve dönebilmek için verdikleri mücadele sadece karşılaştıkları yaratıkları değil, arkadaşlık bağlarını da ilgilendiriyor ve kendilerini beklenmedik bir savaşın ortasında buluyorlar.

Anime & Manga #61: 11 Eyes
11eyes'ın konusuna daha derinlemesine girmek istersek; Kakeru Satsuki isimli genç bir çocuk ve ablası tanışmış oluyoruz. Bir gün ablası intihar eden Satsuki tamamen yalnız kalır. Kısa bir süre sonra yetimhanedeki arkadaşı Yuka ile samimi olur. Yuka bir aile tarafından evlat edinilir ve iki arkadaş aynı okula gittikleri için sık sık görüşürler. Bir gün alışverişe çıkarlar ve gökyüzü aniden kıpkırmızı olur. Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan ikili, daha önce hiç görmedikleri varlıklar tarafından kovalanmaya başlarlar.

Kendileriyle aynı okulda olan Misuzu Kusakabe, Yuki ve Satsuki'nin hayatını kurtarır. Bir süreden sonra kızıl gökyüzü yok olur ve Kusakabe olanları anlatmaya başlar. Kızıl gökyüzü aslında bambaşka bir boyuta aittir. Bu boyutta kendileri gibi 7 kişi bulunmaktadır. Bu 7 kişi, zamanla yakınlaşırlar ve özel güçlere sahip oldukları anlaşılır. Özellikle sağ gözü kör olan Satsuki, diğerlerinden biraz daha farklıdır.