1/2

Anime & Manga #66: Brave Story (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 30.04.2014 - 14:51
Cesaretinizi toplayın, büyülü bir dünyaya davetlisiniz
Anime ve mangalarda, genelde küçük yaştaki çocukların başına gelen beklenmedik olaylar konu alınır. Hani yetişkin insanlara pek denk gelmeyiz. Hiç görmeyiz demiyorum ancak bu durum korku filmlerinde de aynıdır. Sürekli küçük kız çocuklarının ruhlar tarafından rahatsız edilmesinden farksızdır durum. Doğal olarak "yine mi?" dediğimiz zamanlar çok fazladır. Bu haftaki Anime & Manga köşemizde 10 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatacağız; Brave Story.

Anime & Manga #66: Brave Story (Köşe Yazısı)
Brave Story isimli anime, Miyuki Miyabe'nin aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve dağıtımcılığı da Warner Bros. tarafından yapılmıştır. Sadece anime olarak değil, video oyunu ve manga olarak da yayın hayatına giriş yapmıştır.

Brave Story'nin konusu 10 yaşındaki Wataru üzerine odaklanır. Oldukça sakin ve şirin bir çocuk olan Wataru, hayatının en önemli gününde babası tarafından terkedilir. Üstelik babası metresi ile kaçıp, annesiyle kendisini baş başa bırakmıştır. Annesi bu durum yüzünden şoka girer ve hastalanır. Wataku'nun okul arkadaşı Mitsuru sayesinde, perili olduğuna inanılan bir bina keşfederler. Vision isimli hayali dünyaya kapılarını açan bu bina, büyü dolu bir evrendir. Wataru ölmekte olan annesini kurtarmak için kendi hayatını hiçe sayarak, bu büyülü dünyaya adım atar ve arkadaşlığın, sevginin ve inancın gücüyle kendisini güçlendirmeye karar verir.

Anime & Manga #66: Brave Story (Köşe Yazısı)
Brave Story, adından da anlaşılacağı üzere zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyacımız olan şeyin; cesaret olduğunun bir göstergesi aslında. Özellikle küçük bir çocuğun annesi için yaptıkları konu olarak son derece duygusal işlenmiş. Eh, o yaşta bir çocuğun hayal gücünün de oldukça geniş olduğunu düşünürsek, başına gelen en ufak bir zorlukta, kendisini kurtarmak için farklı yollar deneyecektir.