1/2

Anime & Manga #68: HunterXHunter

Can Furkan Gözütok 28.05.2014 - 15:50
Naruto'dan önce HunterxHunter vardı
Hayatın koşuşturmasına şöyle kısa ara verip çocukluğumuza döndüğümüzde, hepimizin en az bir tane bile olsa masumane hayali vardır. Büyüklerimiz sorduğunda kimimiz doktor, kimimiz mühendis, kimimiz ise yazar olmak istediğimizi söyleriz. Açık konuşmak gerekirse, baba mesleği ne ise, ona doğru genel bir eğilim vardır meslek seçimlerimizde.

Anime & Manga #68: HunterXHunter
HunterXHunter, Gon Freecss isimli gencin, babasının yolunu takip etmesini konu alıyor. Gon'un babası Ging Freecss, onu daha iki yaşındayken, avcı (Hunter) olma yolunda Whale adasındaki kuzeni Mito'ya emanet etmiştir. Gon'un babası, ayrıca buradan çıkan ilk ve tek avcıdır. Bunun sonucunda Gon, hem babasını görmek için hem de avcılığın ne olduğunu kavrayabilmek için avcı olmak ister. Ancak avcı olabilmek hiç de kolay değildir. Avcı lisansı alabilmek için köyünden ayrılan Gon, yaşayacağı maceralar sırasında neredeyse kardeşi kadar sevdiği Killua ile karşılaşır. Efsanevi suikastçilerden oluşan Zoldyck ailesinin bir ferdi olan Killua, doğumundan itibaren eğitime tabii tutulmuştur. İkilinin yolları, avcı sınavında kesişir ve o günden itibaren çok iyi iki arkadaş olurlar.

HunterXHunter, manga hayatına 3 Mart 1998 yılında başladı. Toplam olarak 32 cildi bulunan HunterXHunter, bundan yaklaşık bir yıl sonra yani 16 Ekim 1999 tarihinde anime hayatına atıldı ancak ilk anime hayatı sadece iki sene sürebildi ve 2001 yılının mayıs ayında yayın hayatı sona erdi. Bitişinin ardından üç ayrı Ova'sı çıkan HxH, 2 Ekim 2011 tarihinde itibaren tekrar yayımlanmaya başladı ve yayım hayatının başlamasının ardından HunterxHunter: Phantom Rogue ve HunterxHunter: The Last Mission isimli iki filme kavuştu.

Anime & Manga #68: HunterXHunter