1/3

Anime & Manga #69: Gintama

Ceyda Doğan 4.06.2014 - 15:51
Dikkat: Bağımlılık yapar!
Anime ve manga dünyasının sayısız yapımı, hikaye olarak akılda kalıcılığıyla tanınır. "Bana göre" insanı derinden etkileyen en başarılı senaryo kesinlikle Code Geass'a aittir. Bu satırları okurken birçoğunuz farklı anime/manga isimleriyle kulaklarımı çınlatıyor olacaksınız ancak Ghost in the Shell dediğimde, eminim bu sesler azalacaktır. Tabii ki kendileri bir animeden fazlasıdır, bir efsanedir...

Bizim konumuz ne Code Geass, ne de Ghost in the Shell. Konumuz; her bölümünde insanı güldürmeye zorlayan, birbirinden bağımsız bir o kadar da tuhaf karakterleri bir araya getiren ve diğer animeleri karşısına alan Gintama.

Anime & Manga #69: Gintama
2003 yılından beri aktifliği devam eden Gintama'nın mangası, Hideaki Sorachi sayesinde hayat buldu. Animesi ise 2006 - 2010 yılları arasında 201 bölüm olarak yayımlandı. Ayrıca 2012 - 2013 yılları arasında 65 bölüm ve son olarak da iki adet filmi anime severlerle buluştu. İşin tarihi kısmına devam etmeden, size Gintama'yı neden izlemeniz gerektiği konusunda biraz fikir vereyim.

Gintama bizleri Edo döneminin sonlarına götürüyor ve Amando adlı zalim uzaylıların Dünya'yı istilasını konu alıyor. Dünyalılar ve uzaylılar arasındaki savaşın sonunda dünyalılar teslim olurlar. Uzaylılar, Edo şehrinde istedikleri gibi gezmelerinin dışında, samurayların kılıç taşımasını dahi yasaklar. Aradan uzun yıllar geçer. İşte burada animenin kahramanı Sakata Gintoki ile tanışırız. Samuraylara ihtiyaç duyulmayan bir zamanda, güçlü bir uzaylı kız olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile birlikte yaşamaktadır. Tek derdi kirasını ödeyebilmektir ve tabii ki bunu başarabilmek için birbirinden tuhaf görevler almaya başlar. Buna kedi kurtarmak, kişisel aşk mektupları taşımak, hatta bir kadın gibi bile giyinmek dahildir.

Anime & Manga #69: Gintama