1/2

Anime & Manga #70: Brynhildr in the Darkness

Ceyda Doğan 18.06.2014 - 15:08
Elfen Lied'ın mangakasının kaleminden
2000'li yılların animelerinin, 90 ve 80'lere oranla ne kadar hızlı geliştiklerini fark ediyorum. Buna, mangalar da dahil aslında. Çizimler, renklendirmeler ve hatta karakter detayları; eskiye oranla daha canlı görünüyor. Bunun kötü bir yanı yok elbette ancak elle çizilip, PC ortamında düzeltilen anime ile sadece PC ortamında hayat bulan animeler arasında, büyük bir fark var. Ben oyumu her zaman eskilerden yana kullanacağım ve sanmayın ki yeni nesil animeleri sevmiyorum. Aralarında başarılı olan birçok yapım var ve hatta bu sefer 2012 yılında ortaya çıkmış olan Brynhildr in the Darkness ile birlikte, farklı bir dünyaya adım atacağız.

Anime & Manga #70: Brynhildr in the Darkness
Brynhildr in the Darkness, haftalık olarak Young Jump dergisindeki yerini alan ve hala devam eden bir manga. Anime serisi ise çok yeni, nisan ayından beri aktifliğini sürdürüyor. Toplamda 13 bölüm olan Brynhildr in the Darkness'ın (22 ve 29 Haziran 2014, son iki bölümü de yayımlanacak), bir de OVA'sı var.

Anime/Manganın kahramanı Murakami isimli bir genç. Gökyüzüne büyük ilgi duyan çocukluk arkadaşı Kuroneko'ya açıktır ve onun en büyük arzusu da, uzaylıların varlığını kanıtlamaktır ve bu konuda Ryota Murokami'yle sözleşmişlerdir ancak bir gün yıldız gözlemlemek için çıktıkları bir gezi sırasında, Kuroneko hayatını kaybeder. Murakami ise ağır yaralı olarak, kazadan sağ kurtulur. Aradan yıllar geçer ve Murakami, olanları bir türlü unutamaz. Kuroneko ile aralarındaki söz, onu astronomiye yöneltir. Lise hayatına başladığı gün, okuluna bir kız öğrenci nakil olur; Neko Kuroha. Murakami'nin çocukluk arkadaşına olan korkunç benzerliği, onu ister istemez kıza yakınlaştırır ancak Neko'nun gelişi, Murakami'nin hayatını altüst eder.

Anime & Manga #70: Brynhildr in the Darkness
Murakami, kızın Kuroneko olduğunu düşünmektedir ancak kız onu tanımadığını söyler. Ayrıca söylediğine göre özel bir güce sahiptir; Geleceği görebilmek!

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>