1/3

Anime & Manga #71: Berserk (+18)

Can Furkan Gözütok 3.07.2014 - 10:54
Dağılan bir Şahinler Takımı'nın ardından
Öncelikli olarak Berserk'in bir Shounen değil Seinen manga olduğunu belirteyim yani örnek verecek olursak Naruto gibi "gençlere" değil, içerisinde bolca şiddet ve cinsellik bulundurduğu için en az 18 yaş ve üstü okuyuculara hitap etmektedir.

Gerçekten büyük bir arkadaşlık kurduğunuzda, karşınızdaki insanla bir şeyler paylaşmaya başlarsınız. Birbirinizi anlar, zorlukların üstesinden beraber gelir ve en tepeye beraber ulaşmak istersiniz. Artık bütün yükü tek başınıza sırtlanmanıza gerek yoktur çünkü arkadaşınız en büyük ve en acı dertlerinizi sırtlamak için oradadır. Sonunda kırılması mümkün olmayan bir "bağ" kurmuşsunuzdur.

Peki hayatınızda en çok değer verdiğiniz arkadaşınız, size unutamayacağınız bir şekilde ihanet etse ve tek yaşam amacınız onu öldürmek olsa, nasıl hissederdiniz?

Anime & Manga #71: Berserk (+18)
İşte Berserk'te böyle bir hikayeye tanıklık edeceksiniz. Bilinmeyen bir tarihte Midland Krallığı'nın dört bir yanı savaşlarla çevrilidir. Paralı bir asker ve aynı zamanda ana karakterimiz olan olan Gatts(Guts), geçimini savaşlardan sağlamakta ve öldürdüğü kişi başına para almaktadır. Gatts'ın hayatta hiçbir amacı yoktur ve başıboş bir şekilde bir savaştan ötekisine gitmektedir. Yine bir kuşatma sırasında önce can dostu, daha sonra da baş düşmanı olacak Griffith ve onun Şahinler Takımı ile karşılaşır. Griffith, Gatts'ı gördüğü anda onu Şahinler Takımı'na katmaya karar verir ve gerçekleştirdikleri ufak bir düello sonrası Gatts, resmi olarak Şahinler Takımı'nın bir üyesi haline gelir. Şahinler Takımı'na katıldıktan sonra ise Gatts, bir daha asla yanında ayırmayacağı sevgili Casca ile karşılaşır. Casca, küçüklüğünden itibaren türlü tehlikelere göğüs germektedir ve "kötü" bir durum sonrasında Griffith tarafından kurtarılarak Şahinler Takımı'na dahil edilir. Son olarak Griffith'ten bahsedecek olursak Griffith, fakirlik içinde büyümüştür ve hayali sonsuz barışın hüküm sürdüğü bir ülke yaratmaktır. Gatts, uzun zamandır aradığı hedefi bulup Şahinler Takımı'nı bırakmak istediğinde ise mangada ipler kopar, konu orta çağ savaş atmosferinden bir anda fantastik ve bir o kadar da karanlık bir dünyaya doğru yönelir.

Anime & Manga #71: Berserk (+18)