1/2

Anime & Manga #74: Tokyo Ghoul (+18)

Can Furkan Gözütok 6.08.2014 - 16:06
Arkadaşlar bize yemek olmak için yaşarlar
Yazıya başlamadan önce, tıpkı Berserk yazısında olduğu gibi, Tokyo Ghoul'unda Seinen sınıfına girdiğini belirteyim. Yani Tokyo Ghoul serisi, içerdiği bolca şiddet ve kan unsurundan ötürü, en az 18 yaş ve üstü okuyuculara hitap etmektedir.

Açlık. İnsanoğlu'nun zaaflarından sadece biri. Buna rağmen açlığımız sırasında oluşan o saldırganlık ve doymuş olma arzusu, bizlere yapmak istemediğimiz türlü şeyler yaptırabilir. Açlık hissinden kurtulmak için para çalabilir, insanların ellerindeki yiyeceği alabilmek için onlara eziyet edebiliriz. İçten içe bile olsa bu davranışları sergilemek istemeyiz ancak ortada bir gerçek vardır. İnsanoğlu, savaşmayı ve hayatta kalmayı sever. Bundan dolayı açlığından kurturmak için de elinden gelen her şeyi yapar. Bu hayatta sadece güçlüler hayatta kalırlar ve güçlü olabilmek için zaaflarından kurtulman gerekir.

Peki açlığından kurtulabilmek için insan eti, hayatta kalmak içinse en yakın arkadaşını yiyebilir misin?

Anime & Manga #74: Tokyo Ghoul (+18)
Tokyo'da büyük bir felaket yaşanmaktadır. Ghoul'lar kentin dört bir yanında yayılmış ve sadece insanları yiyerek hayatta kalmaktalardır. Her gün onlarca insanın öldüğü böyle bir şehirde Kaneki Ken, neredeyse her anime ve manga karakteri gibi sıradan, basit bir üniversite öğrencisidir. Sıradan alışkanlıkları vardır ve kitap okumayı sevmektedir. Bir gün Cafe Anteiku isimli bir kafeye gider ve orada, şimdiye kadar gördüğü en güzel kızla tanışır.

Rize Kamishiro.

Rize ile yakınlık kurmayı başaran Kaneki, onunla randevulaşmayı bile başarır. Gezdikleri akşamın sonunda ayrılık vakti geldiğinde Rize, Kaneki'ye onu evine bırakması için rica eder ve centilmen ana karakterimiz Kaneki Ken, başına neler geleceğinden bir haber Rize'nin evine doğru yönelir. Karanlık bir sokağa geldiklerinde ise Kaneki, başına neyin geldiğinin farkına varır ancak artık çok geçtir. Rize bir Ghoul'dur ve Kaneki'yi yemek istemektedir. Rize'nin akşam yemeği halini alan Kaneki, ölümle burun buruna gelir ancak tam ölümün kıyısındayken, esrarengiz bir şekilde yanında durdukları binanın tepesinde bulunan inşaat yıkılır ve Rize, enkazın altında kalarak ölür.

Anime & Manga #74: Tokyo Ghoul (+18)
Kaneki ve Rize, hastahaneye kaldırılırlar. Kaneki'nin hayata tutunmasını isteyen doktor, çoktandır ölmüş olan Rize'nin organlarını, Kaneki'ye nakletmek ister. Bu durum, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir olay olsa da doktor, Kaneki'yi hayata bağlamaya kararlıdır ve başarılı da olur. Bilincini kaybeden Kaneki, hastahanede uyanır ancak garip birşeyler vardır. Artık yediği hiçbir şey ona tatlı gelmemekte, aksine midesinin bulanmasına sebep olmaktadır. Açlığını bastıramayan ve insan yapımı hiçbir şeyi yiyemeyen Kaneki, sonunda Ghoul olduğunu anlar ve kendini, oldukça kanlı bir maceranın tam ortasında bulur.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>