1/2

Anime & Manga #75: Akame Ga Kill!

Ceyda Doğan 13.08.2014 - 14:39
"Tıpkı insanların çürüyüp yok olduğu gibi, ülkeler de çürüyüp yıkılırlar..."
"Tıpkı insanların çürüyüp yok olduğu gibi, ülkeler de çürüyüp yıkılırlar..."

Genelde bazı anime ve filmlerde siyası içerikler, çok da başarılı bir dille yansıtılamazlar. Kurgular hep aynıdır ve izleyiciyi etkilemek de bir hayli zordur. Bu sefer sizi oldukça yeni bir animeyle tanıtacağım: Akame ga Kill!

Anime & Manga #75: Akame Ga Kill!
Hikayemizin kahramanı Tatsumi, kırsal kesimde yaşayan genç ve oldukça güçlü bir savaşçıdır. Kendisi ve iki arkadaşı, köyleri için para kazanma hayalleriyle çalışmaktadırlar. Amaçları imparatorluk başkentine yola çıkmaktır ve başarırlar ancak başkent, umutlarını boşa çıkartır. Tatsumi hiç beklemediği bazı olaylarla yüzleşir. Başkentteki insanlar son derece pis ve hırslılardır. Bozulmuş topluluk karşısında devrimcilerin suikast kolu olan Night Raid, Tatsumi'yi kurtacak olan gruptur.  Night Raid, görevini kötüye kullanan ve halka zorbalık yapan insanlara suikast düzenlemeye devam ederken, her şeyin başında olan başbakan, Night Raid'e karşı en iyi askerlerinden oluşan bir grup kurar: Jeagers (Avcılar) ve böylece Night Raid ile Jaegars arasındaki savaş başlar. Tatsumi de tercihini yaparak, suikast düzenleyen gruba dahil olur.

Anime & Manga #75: Akame Ga Kill!
Akame ga Kill! dünyasında birçok fantastik yaratık modellemesi de bulunur. Ayrıca anime/manganın konusu gereği imparatorluk, bu canavarları bir şekilde silaha dönüştürmeyi başarmıştır. Bu silahlara "teigu" denmektedir ve güçlü savaşçılar da teigu kullanıcılarıdır.