1/2

Anime ve Manga #15 Eureka Seven

Mert Günhan 12.06.2013 - 14:45
Eureka Seven dikenine katlanır!
Evet sevgili Anime-Manga okurları, pilotunuz Ceyda Doğan evliliği sebebiyle balayına gitti, bu sebeple siz benim elime kaldınız, benim elime kaldığınız için bu hafta anime-mangayı ben yazıyorum, alt başlıkta yaptığım iğrenç espriyi mazur görürsünüz umarım.

Size çok fazla bilinmeyen, bilenlerin ise gerçekten çok sevdiği ve değer verdiği bir yapım olan Eureka Seven’dan bahsetmek istiyorum. Japonların “Mecha” dediği türde verilen eserler arasında oldukça özel bir yere sahip olan Eureka Seven, gerçekten türün meraklıları için çok "özgün" bir yapımdır.

Anime ve Manga #15 Eureka Seven
Eureka Seven ya da diğer adıyla E7, BONES tarafından şekillendirilen bir animasyondur. Peki ama kimdir Bones nedir Bones?

BONES (Kabushiki Kaisha Bonzu) Japon bir animasyon stüdyosu ve belki de en iyilerinden biri. Bu adamlar RahXephon, Wolf’s Rain, Scrapped Princess, Eureka Seven, Darker than Black, Full Metal Alchemist gibi pek çok efsanevi serinin adaptasyonlarını yaptılar ve gerçekten muhteşem bir iş çıkarttılar.

Eureka Seven ise BONES’un en önemli işlerinden birisi. Bandai Entertainment tarafından verilen konsept önce BONES tarafından reddedilip daha sonra Shoji Kawamori’nin tasarımlarını değerlendirmek üzere kabul edilirken, son halini BONES’un ellerinde almıştır. Tomoki Kyota tarafından yönetilen seri Dai Sato tarafından yazılmıştır.

Anime ve Manga #15 Eureka Seven
17 Nisan 2005’te başlayan Eureka Seven, 50 bölüm sürmüştür. Her bölümü ayrı bir şarkının adını taşıyan yapım, muhteşem soundtrack albümü ile öne çıkar.  Flow, Supercar, Halcali, Nirgilis, Home Made Kazoku gibi pek çok ünlü Japon grubu tarafından bestelenen tema müzikleri ile akıllarda yer eden E7, daha sonra aynı isimli albümü ile adından söz ettirmeye devam ettirmiştir.

Eureka Seven’ı bu kadar önemli yapan şeylerden biri kesinlikle kendisine has hikaye kurgusu ve bu kurgunun kullanılış tarzı. Klasik Shonen yapısına dahiliyet gösteren hikaye (Shonen: Erkek çocuklar için yapılan anime türü) Renton Thurston isimli 14 yaşında bir çocuğun ve aynı yaşlarda mavi saçlı bir kız olan gizemli Eureka’nın etrafında şekillenir.