1/2

Anime ve Manga #20 Digimon

Ceyda Doğan 12.06.2013 - 16:55
Hepiniz Digital Dünya'ya davetlisiniz
Anime ve Manga köşemizin 20.bölümüyle karşınızdayız. Bu hafta Pokemon'un ezeli düşmanı Digimon'u yazmaya karar verdim. Şu Pokemon ve Digimon arasındaki savaş bitmek bilmiyor. Sürekli bir kıyaslama, sürekli bir "hayır o daha güzel!" tartışması yaşanıyor.

Ben oyumu kullanmıyorum yoksa kavga çıkar. Ancak farkındaysanız Pokemon bir süre sonra Türkiye'de yasaklanmıştı. Oysa Digimon için asla böyle bir kısıtlama yaşanmadı.

Anime ve Manga #20 Digimon
Kısaca Digimon'un tarihinden bahsedelim. 1997 yılında Bandai'nin çıkardığı bir oyuncakla ünlü oldu. Bu oyuncakların ardından aynı yıl içerisinde mangası çizildi ve PS oyunu olan Digimon World piyasaya çıktı. Aradan geçen iki yıl sonrasında da 54 bölümlük animesi yayımlandı. Tek bir anime serisiyle yetinmeyen Digimon; Digimon Adventure - Gekijouban, Digimon Adventure - Bokura no War Game, Digimon Adventure 02 - Digimon Hurricane Jouriku! Chouzetsu Shinka! Ougon no Digimental, Digimon the Movie, Digimon Frontier, Digimon Savers: Ultimate Power! Burst Mode Invoke! isimleriyle de bizlerle buluştu. Her bir TV serisinde ve her bir filmde farklı bir hikaye anlatıldı ancak işin güzel yanı, mutlaka birbirine bağlı kahramanlar tanıtıldı. Özellikle Digimon'un kendisine has bir konusu olması ve kahramanlarımızın zamanla büyümesi, anime ve mangaya ayrı bir hava kattı.

Anime ve Manga #20 Digimon
Digimon, yedi çocuğun hikayesiyle başlıyor. Yedi arkadaş yaz tatilinin tadını çıkartmaktadırlar. Ancak ansızın bir fırtına çıkar ve ardından kar yağmaya başlar. Kendilerini fırtınanın içerisinde bulan çocuklar, yedi farklı nesnenin yanlarına düştüklerini görürler. Bu nesnelere dokundukları an, bambaşka bir dünyaya çekilirler, çekildikleri dünyanın adı  Digital Dünya'dır. Bu dünya kendi dünyalarından oldukça farklıdır. İlginç yaratıklar görürler ve doğal olarak bir süre şaşkınlıklarını üzerlerinden atamazlar. Kahramanlarımızın adları; Sora Takenouchi, Taichi Yagami, Koushiro Izumi,  Yamato Ishida, Takeru Takaishi, Jou Kido ve Mimi Tachikawa'dır.

Digital dünyada kaybolan yedi kahramanımız, yedi farklı digimon ile tanışırlar. Kendi dünyalarına dönmeye çalışan yedi arkadaş, büyük bir savaşın ortasındalardır. Ancak bunu çok geç anlayacaklardır, çünkü digital dünyada tek insan onlardır.