1/2

Anime ve Manga #21 Rurouni Kenshin

Ceyda Doğan 26.06.2013 - 16:29
Bir daha asla adam öldürmemeye yemin eden bir suikastçinin hikayesi
Anime ve Manga köşemizin 21.bölümüyle karşınızdayız. Bu hafta anime dünyasının en başarılı karakterlerinden biri olan Kenshin'i konu alıyorum. 1996 ve 1998 yılları arasında yayımlanan Rurouni Kenshin, 95 bölümlük bir seri. 1994 yılından itibaren ise 28 ciltlik manga serisi mevcut. Rurouni Kenshin başlık olarak kendi ismini DVD altında koruyor ancak İngilizce sürümleri ve filmi Samurai X adıyla da biliniyor.

Anime ve Manga #21 Rurouni Kenshin
Manganın yazarı Nobuhiro Watsuki, işinde de oldukça başarılı. Meteor Strike da kendisinin kaleminden çıkmıştı ve açıkçası, Kenshin için ekstra çalıştığını düşünüyorum. Özellikle; dram, fantazi, komedi, macera ve en önemlisi Shounen türünü seviyorsanız Rurouni Kenshin tam size göre. Hatta işin içerisine biraz da romantizm de katıyoruz ve karşımıza gayet de iyi bir anime çıkıyor. Genelde romantizm öğelerinden pek haz almam ancak Rurouni Kenshin içerisinde konu anlatımı ve senaryo son derece akıcı. Bu nedenden kendi içerisinde tüm derinliği sağlıyor.

Rurouni Kenshin, sadece 95 bölümlük animeyle sınırlı değil demiştim. 1999, 2001 ve 2012 yılında çıkan çeşitli OVA'ları da var. Yani 3 OVA ve bir de film. Size tavsiyem eğer animeyi izlemediyseniz veya şu an bu yazıyı ilk defa okuyorsanız, OVA'ları sakın izlemeyin.

Anime ve Manga #21 Rurouni Kenshin
Kısaca Rurouni Kenshin'in konusundan bahsedeyim. Sonrasında ise neden böyle mükemmel bir yapıtı, arşivlemeniz gerektiği konusunda sizi ikna edeceğim. Himura Kenshin, Meiji Devrimi sırasında üzerine tanınmayan bir katildi hatta kendisine şu şekilde sesleniliyordu; Hitokiri Battousai. Aslında katil demek saçma oldu, şuna suikastçi diyelim. Devrim biter bitmez, bir daha asla öldürmeyeceğine yemin eder. Kendisini uzun bir yolculuğa adar ve yolculuğu sırasında birkaç arkadaş edinir. Bunlardan biri ve en önemlisi de Kaoru Kamiya'dır. Kaoru, babasından kendisine kalan dojoda yaşamaktadır ve Kenshin'in ona yardım etmesiyle beraber yaşamaya başlarlar. Bir süre sonraysa ikisine arkadaşlık edecek daha fazla insanla tanışırlar. Ancak bu kadar mutlu bir yaşama alışık olmayan kılıç ustası, geçmişinin bir gün kendisinden intikam alacağını bilir. Gerçekten de başına türlü türlü olaylar gelir, onun kimliğini bilenler, içindeki korkunç katili ortaya çıkartmak için ellerinden geleni yaparlar. Neden yemin ettiğinin konusuna gelirsek, işte bunu OVA'larından öğrenebilirsiniz. Ancak kendinize hakim olun ve OVA'ları izlemeye kalkmayın.