1/3

Anime ve Manga #22 Magic Knight Rayearth

Ceyda Doğan 3.07.2013 - 15:52
Saf sevgi ve fedakarlığın hikayesi
Anime ve Manga köşemizin 21.bölümüyle sizlerleyiz. Bu hafta sizlere; aşkın, arkadaşlığın, fedakarlığın en önmli hikayelerinden birini anlatacağım ve sizi 1993 yılına geri götüreceğim. Karşınızda: Magic Knight Rayearth yani Sihirli Şövalyeler.

Anime ve Manga #22 Magic Knight Rayearth
Üç ciltlik yayımlanan mangası 1993 - 1995 yılları arasında Nakayoshi magazinde basıldı. Animesi ise hemen sonraki yılda yani 1994 yılında Yomiuri TV'de yayımlandı. Ülkemizde de yayımlanan Magic Knight Rayearth, 49 bölümden ve 1 OVA'dan oluşuyor. OVA'sı 1997 yılında yayımlandı. İkisi arasında, konu farkı olduğunu baştan beliteyim, bu nedenden izleme sırasını düşünmeyin. Her zamanki gibi orjinal olarak, ilk mangasını okumanızı önereceğim. Ancak daha fazla detay vermeden önce, Magic Knight Rayearth'ün açılış müziğiyle kendimizi şimartalım.

Kısaca animemizin konusuna değinelim. Japonya'da yaşayan üç güzel kızın hikayesini izleyeceksiniz. Fuu Hououji, Hikaru Shidou ve Umi Ryuuzaki Tokyo'da yaşayan ve sıradan hayatlara sahip kızlardır. Bir gün Prenses Emeraude tarafından hiç bilmedikleri ve duymadıkları Cephiro denilen farklı bir dünyaya çağırılırlar. Yüksek Rahip Zagato tarafından kaçırılan Prenses Emeraude, yardım etmek adına bu çağrıda bulunmuştur ve çok güçlü bir kadındır. Cephiro'ya vardıklarında Büyücü Clef ile tanışırlar ve olanları öğrenirler. Zamanla öğrendikleri en önemli şey ise; Cephiro'nun efsanevi şövalyeleri olduklarıdır ve bu dünyanın kaderi onların elindedir. Bu yüzden Zagato'yu yenmek ve prensesi de kurtarmak zorundadırlar çünkü prenses aslında Cephiro'nun kalbidir. Cephiro'nun kalbi, dua etmeyi ve iyi dileklerini kestiği an Cephiro yıkıma mahkumdur. Zagato'nun Prenses Emeraude'yi kaçırması demek, prensesin Cephiro için iyi düşüncelere sahip olamaması demektir ve eğer düşünceleri karanlığa kayarsa, Cephiro da onunla birlikte yok olacaktır. Üç kız, Cephiro dünyanın üç efsanevi tanrısını (Rün Tanrısı) uyandırmak ve prensesi kurtarmak zorundadırlar, başka türlü kendi dünyalarına dönemeyeceklerdir. Onlara bu yolcuğundaysa, Mokona isimli sevimli bir yaratık rehberlik edecektir.