1/2

Anime ve Manga #32 Dragon Ball

Ceyda Doğan 11.09.2013 - 16:31
Hepimizin içerisinde bizi asil, dürüst ve güçlü kılan bir kahraman vardır
"Hepimizin içinde bir kahraman vardır. O bizi dürüst kılar, bize güç verir, bizi bilge gösterir ve sonunda, gururla ölmemizi sağlar. Hatta bazen istikrarlı olup, en çok değer verdiğimiz şeyden uzak kalırız; hayallerimizden." - Son Goku

Gezegenleri etkileyen inanılmaz savaşlar, süper güçlü ve dünyayı korumaya ant içmiş kahramanlar. Her birini bir araya getirdiğimizde, içerik biraz garipleşiyor. O zaman sizlere kısa bir açıklama yapayım. Bu haftayı aksiyon, macera, komedi, dövüş sanatları ve bilim fanteziyi bir araya getiren bir anime ve mangayla açalım. Sizleri 1984 yılına götürüyorum, Dragon Ball dünyasına hoş geldiniz.

Anime ve Manga #32 Dragon Ball

Dragon Ball, Batı'ya Yolculuk isimli bir Çin romanından esinlenerek yaratılmış ve Goku ise Maymun Kral isimli bir karakterden ortaya çıkmıştır.

Dragon Ball'un hikayesi; ormanda tek başına bir kulübede yaşayan Goku ile başlar. Büyük babası Son Gohan'dan kalan dört yıldızlı Ejder Topu'yla yaşamaktadır. Ejder Topu'nu büyük babası zanneden Goku, bir gün Bulma isimli bir kızla tanışır. Bulma da Ejder Topları'nı aramaktadır. Ejder Topları'nın bir efsanesi vardır. Bu efsaneye göre Ejder Topları'nın yedi tanesi toplandığında ve doğru cümleler söylendiğinde, Ejder Shenlong gelmekte ve istenilen "tek bir" dileği yerine getirmektedir, ardından bu toplar tekrar dünyanın belirli bölgelerine dağılmaktadır. Böylece Bulma ve Goku'nun Ejder Topları'nı arama macerası başlamıştır.

Anime ve Manga #32 Dragon Ball
Küçük Goku ve Kamehameha Dalgası
Yolculukları sırasında Goku'nun manevi büyük babası olan Gohan'ın öğretmeni Master Roshi ile tanışan ikili, ondan yardım da alırlar. Kadınlara olan düşkünlüğü Master Roshi'yi dayanılmaz bir adam yapmaktadır ancak özünde oldukça güçlü biridir. Bulma'nın amacı, dünyanın en yakışıklı erkek arkadaşına sahip olmaktır ve bu yüzden Goku'yu peşinde sürüklemeye başlar ancak Ejder Topları'nın peşinde olan tek kişiler, onlar değildir. Birçok insan kendi dileklerini yerine getirmek için, Ejder Topları'nın peşine düşmüştür ve hepsi iyi niyetli değildir. Yolculuklarına devam etmeden önce Mater Roshi, Bulma ve Goku'ya Kinto-un'u hediye etmiştir. Kinto-un, sadece temiz ve saf kalpli insanların binebildiği bir buluttur ve Goku'nun gelecekte çok işine yarayacaktır.