1/2

Anime ve Manga #33 Bakemonogatari

Ceyda Doğan 18.09.2013 - 15:18
Gökyüzünden üzerimize düşen güzellik
Anime ve Manga köşemizde bu sefer ilginç bir misafir ağırlayacağız. Hoş, hemen hemen birçok anime karakterinin ilginç olduğunu düşünürsek, Bakemonogatari sizlere çok da normal gelmez öyle değil mi? Anime dünyasının en ilginç karakterlerini bir araya getiren Bakemonogatari, 2006 yılından beri hala devam eden Japon yazar Nisio Isin'in ellerinden çıkan bir anime. 2009 yılında yayımlandı ve 15 bölümden oluşuyor.

Anime ve Manga #33 Bakemonogatari
Daha fazla detaya inmeden belirteyim, Bakemonogatari'yi anime dünyasında başarılı gösteren en önemli nedenlerden biri de, bir çok başarılı hikayelere imza atmış olan yazar Nisio Isin’den kaynaklanıyor.

Nisio Isin, aynı zamanda xxxHolic: Another Holic - Landolt-Ring Aerosol ve Death Note: Another Note - The Los Angeles BB Murder Cases gibi spin-off romanların da yazarıdır
Bakemonogatari'nin anlamını merak edenler için de belirteyim; Japonca’daki iki kelime arasında bir oyundur: "Bakemono", doğaüstü varlıklar için kullanılan bir söz ve "Monogatari" ise hikaye anlamına gelmektedir. İkisi birleştirilip, Bakemonogatari adı ortaya çıkmıştır.

Kısa ancak bir o kadar da heyecanla ve zevkle izleyebileceğiniz bir anime olan Bakemonogatari, Koyomi Araragi isimli bir öğrencinin hayatını anlatıyor ancak onun hikayesi o kadar farklı ki, işin içerisine vampirler de giriyor, korkunç yaratıklar da. Hatta gökyüzünden düşen kızları bile konu alıyor. Şu ana kadar izlediğiniz veya izleyebileceğiniz en anormal anime olma yolunda ilerleyebilir.

Anime ve Manga #33 Bakemonogatari

Bakemonogatari, gökyüzünden düşen kızı yakalayan
Koyomi Araragi'yi hedef alıyor

Bakemonogatari, liseye giden bir öğrenci olan Araragi'yi kahramanımız olarak belirlemiş durumda ve kendisi çok yardımsever bir genç. Yardıma ihtiyacı olan herkese yardım ediyor. Bir gün Senjougahara adlı bir kız bir kuleden düşmektedir. Arargi onu yakalar ve bir şey farkeder, Senjougahara'nın ağırlığı yoktur. Araragi bu garipliği çözmek için Senjougahara'ya yardım edecektir. İşte hikayemiz de buradan başlıyor.

Eskiden vampir olan Koyomi Araragi, vampirliği bırakmak için bir adamdan yardım alıyor ve insan olarak hayatına devam ediyor, dahası bazı canlılar tarafından lanetlenmiş insanları da kurtarmaya çalışıyor.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>