1/2

Anime ve Manga #35 One Piece

Ceyda Doğan 2.10.2013 - 15:21
"Şu andan itibaren ne olursa olsun, sol kolumuzdaki bu sembol sonsuza kadar dostluk işareti olacaktır"
"Bu bayrağın kime ait olduğunu bilmiyorum, ancak bir korsan bayrağı öylece yere atılıp üstüne basılıp, ardından da gülünecek bişey değildir! O, inancın sembolüdür." - Luffy

Uzun süredir yayın hayatına devam eden ve mangasında büyük bir çığır açan Eiichiro Oda'nın kaleminden çıkan One Piece, bu haftaki konuğumuz olacak. Çizimleriyle olsun, konusuyla olsun kendisini diğer anime ve mangalardan ayırmayı ve anime dünyasının en başarılı senaryosunu bizlere sunmayı başarmıştır.

Anime ve Manga #35 One Piece
Fairy Tail ile olan benzerliklerini az çok biliyorsunuzdur. Bunun nedeni ise Hiro Mashima ile Eiichiro Oda arasındaki bağlantıdan kaynaklanıyor. Aynı dönem ve okulun öğrencileri olmalarının yanında, Akira Toriyama'dan esinlendiler. Bu nedenden anime ve mangaların benzer olması çok normal. Fairy Tail mi yoksa One Piece mi diye bir kıyaslamaya girmenizi tavsiye etmem. İkisi de özünde değerli yapımlardır.

Konumuzu daha fazla uzatmadan One Piece'in özüne ve geçmişine bir göz atalım. Aksiyon, dram, macera ve komedi türlerini bir araya getiren One Piece, 1997 yılından beri devam eden bir manga serisi. Önce mangasıyla ünlü olmuş, sonrasında 1999 yılında anime dünyasına giriş yapmıştır. Hem animesi, hem de mangası devam etmekte; ayrıca animesi neredeyse 614. bölüme kadar gelmiştir. Yaklaşık 10 adet anime filmi ve bir tane de OVA'sı vardır. Köklü bir geçmişi, birçok video oyunu ve ilginç çizimiyle One Piece, anime severlerin gönlünde bambaşka bir yere sahiptir.

Anime ve Manga #35 One Piece
Uzun süredir takip etmediğimi düşünürsem, kimi zaman "baştan başlasam mı acaba?" diye düşünüyor sonra iki sıfırlı sayıları görünce bu düşüncemden vazgeçiyorum. En iyisi kaldığım yerden devam etmek gibi duruyor.

Aranızdan, One Piece'in neden izlenmesi gerektiğini düşünenler vardır. Cevap çok basit: başladığınız vakit, bağımlılık yapıyor. İçinizi kemiren merakınıza yenik düşüyor ve farkına varmadan animeyi çılgınlar gibi takip etmeye başlıyorsunuz.

One Piece, bizlere korsanların kralı olmak isteyen Monkey D. Luffy'nin hikayesini sunuyor. Korsan Kral Gold Roger, bulunduğu dünyadaki her şeyi elde etmiştir ancak bir gün idam edilir. İdam edilirken, tüm servetinin Grand Line'de olduğunu ve onu arayıp, bulmaları gerektiğini söyler. Bunu duyan herkes, Grand Line'a gider ancak oraya gitmek ve canlı kalabilmek duyulduğundan daha zordur. Monkey D. Luffy de bu amacın bir parçası olur. Küçük yaşlardan beri korsan olmak isteyen Luffy, yediği bir meyve yüzünden lastik bir çocuğa dönüşür. Kendi yaşamını bir kenara koyup, Grand Line'a giden inanılmaz yolculuğa kendisini adayan Luffy, tehlikeli ve komik maceraları sırasında, birkaç da arkadaş edinir. Her birinin yaşama amacı ve hikayeleri farklıdır ancak özünde tek bir amaca hizmet etmektedirler.

Anime ve Manga #35 One Piece