Annelere şikayette bulunan kadın editör mahkemelik oldu!

Emre Günen 2.12.2014 - 10:16
Buyur, şimdi de buradan yak...
Hafta sonu oyun dünyasına bomba gibi düşen bir haber vardı. Alanah Pearce isimli Avustralyalı oyun editörü, kendisine yapılan ölüm ve tecavüz tehditlerini önlemek amacı ile hiç denenmemiş bir yola başvurarak, tehdit sahiplerinin annelerine şikayette bulunmuştu.

Yaşanan bu durum basında da önemli bir yer elde edince, bu sefer tehdit sahipleri de isyan etmeye başladı. Alanah Pearce, sadece annelere şikayet etmekle kalmamış, kendisine uygunsuz mesaj gönderenlerin isimlerini de Guardian gazetesine göndermiş. Hal böyle olunca sadece annesine şikayet edilmekle kalmayıp, ismi de gazetelere afişe olan bir genç, isyan bayrağını çekti.

Annelere şikayette bulunan kadın editör mahkemelik oldu!
Tehdit mesajı gönderdiği gerekçesi ile ismi gazetede çıkan genç, mahkemeye başvurarak, kişisel haklarına saldırıldığı ve iftira edildiği gerekçesi ile Alanah Pearce'a  dava açtı.

İsmi açıklanmayan gencin gazetede yayımlanan savunması ise şu şekilde:

"Sözüm ona 'tehdit' olarak geçen sözler, internette her an karşılaşılan, basit şakalardan ibarettir. Eğer bana bu şekilde, ölüm ya da tecavüz tehditleri gelmiş olsaydı, daha olgun davranır ve bu sözleri dikkate almazdım. Bir sözü söylemekle o sözü gerçeğe dönüştürmek arasında fark olduğunu bu kişi anlamalı. Fakat bu kadın, boşboğazlık edip haddini aştı!"

Bakalım mahkeme sonucunda nasıl bir karar çıkacak.
Yorumlar 63
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Annelere şikayette bulunan kadın editör mahkemelik oldu!
İlginizi Çekebilir