Anonymous: PSN'e bizden birisi sızmış olabilir

Murat Halilbeyoğlu 8.05.2011 - 01:43
Grubun kıdemli üyeleri bir nevi itirafta bulunduşar
Sony'nin belalısı Anonymous'tan yeni bir açıklama daha geldi. Özellikle Sony'ye yapılan ikinci saldırıdan sonra PSN'in iki haftayı aşkın bir süredir kapalı kalmasındaki durumda baş şüpheli gösterilen örgüt kısa zaman önce bu saldırılar ile ilgilerinin olmadığını açıklamıştı. Şimdi ise işler biraz değişti.

Örgütten 2 kişi grubun bazı üyelerinin bu saldırının arkasında olabileceğinden bahsetti.

Financial Times'a konuşan bir Anonymous üyesi, sisteme sızıntının başlamadan kısa bir süre önce grubun chat odasında PSN'in zayıf noktalarını gösteren teknik detayların açıklandığını belirtti.

Sony'nin, PS3'ü kırmasından sonra dava ettiği GeoHotz'a destek olmak amacı ile başlattıkları eylem olan Operation Sony'i ima eden üye "Bu işlemi gerçekleştiren hacker OpSony hareketini destekleyenlerden birisiydi" dedi.

Daha önceleri internette Kayla takma adı ile HBGary Federal sisteminin hacklenmesine karışan ve aynı zamanda Anonymous'un yetkili bir üyesi olan başka bir hacker da grubun içinde gruptan aykırı davranan bir üyenin olduğunu belirtti.

Anonymous: PSN'e bizden birisi sızmış olabilir
"Eğer kendine Anonymous diyorsan ve Anonymous adı altında birşey yapıyorsan o zman o işi Anonymous yapmış olur. Anonymous'un diğer üyeleri bu fikre katılmıyor diye bunu Anonymous'un yapmadığını iddia edemezsin."

Öte yandan başka bir üye ise konu hakkında "Tamam, bu Anonymous'un işi diyelim. Ancak bir iki kişinin yaptığı bir şey için bütün grubu suçlayamazsınız. Biz Anonymous eylemcileri olarak bir araya geldik, organize olmuş korkunç bir hacker ekibi olalım diye değil" şeklinde bir açıklama yaptı.

Ayrıca üye, çok az derecede yönetici hesabının çalındığını ve üyelere dağıtıldığını söylerken bu bilgilerin daha sonraki saldırılarda kullanılabileceğini de belirtti.

Anonymous'un bir diğer üyesi Barret Brown ise bu tarz ithamların ve suçlamaların, grubun düşmanları tarafından kasten öne atılmış olabileceğini belirtti.

Grup ayrıca hiçbir kredi kartı bilgisinin açığa çıkmadığını ve 100 milyonun üzerindeki PSN hesaplarının hiçbirinin çalınmadığını belirtti.

"Veritabanına eriştiler evet, ancak brkaç yönetici hesabı haricinde hiçbir şey indirilmedi. Hiçbir bilgi açığa çıkmadı ve hiç kimsenin bir şey sattığı da yok." 
Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anonymous: PSN'e bizden birisi sızmış olabilir
İlginizi Çekebilir