Anonymous'tan Sony'nin bildirisine cevap

Murat Halilbeyoğlu 5.05.2011 - 19:20
"Hırsız biz değiliz!"
Anonymous, iki hafta önce PSN'in kapanmasına neden olan sunucuların hack’lenmesi olayı ile hiçbir ilgisi olmadığını kısa zaman içinde belirtmişti.

Yapılan açıklamada hacker grubu bahsi geçen eylemi kendilerinin gerçekleştirmediğini ve hiçbir alakaları olmadığını belirtmişti.

Dün ise Sony, Amerikan Kongresi'ndeki soruşturmada PSN sunucularında Anonymous isimli bir dosya oluşturulduğunu ve içerisinde grubun slogan sözü olan "We are legion" cümlesinin bulunduğunu belirtmişti.

Grup yaptığı bir açıklama ile daha önceki sözlerini tekrarladı ve bir de Sony ve benzer şirketlere gözdağı verdi:

"Eğer kredi kartı hırsızlığı konusunda yasal ve dürüst bir araştırma yapılacak olursa, Anonymous'un bu konu ile alakası olmadığı görülecektir."

Anonymous'tan Sony'nin bildirisine cevap
"Biz her ne kadar dağınız ve belli bir merkezi olmayan bir grup olsak da "Liderliğimiz" hiçbir şekilde kredi kartı hırsızlığına bulaşmamıştır. Bizim endişemiz özel ve adil kullanımının uğradığı erozyon ile ilgilidir, şirket feodalitesinin yayılması ile ilgilidir, şirketleri veya kamu kurumları adına yaptıkları eylemlerden dolayı kendilerini finansal ve kişisel olarak dokunulmaz zanneden liderler ve yöneticiler ile ilgilidir."

PSN bundan iki hafta önce kapanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Sony bir basın toplantısı gerçekleştirmiş ve PSN'in bu hafta içinde bölüm bölüm açılacağını söylemişti. Nitekim hala bir aksiyon yok.
Yorumlar 67
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anonymous'tan Sony'nin bildirisine cevap
İlginizi Çekebilir