James Ohlen, tam 22 yıldır çalıştığı Bioware'den ayrıldı

Ersin Kılıç 13.07.2018 - 10:29
Baldur's Gate, Dragon Age ve Anthem gibi oyunlarda çalışan isim Bioware'den ayrıldığını açıkladı

Bioware firmasında yaprak dökümü devam ediyor. Bir dönemin en efsane RPG oyunlarına imza atan Bioware, son yıllarda en çok eleştirilen firmaların da başında geliyor. Bu eleştirilerin en büyük sebebi ise firmanın köklerinden giderek uzaklaşması ve daha çok aksiyona yönelmesi. Bunun EA gibi birçok nedeni olsa da bir diğer etkeni de firmanın veteran isimlerinin Bioware'den ayrılması. Daha önce birçok ünlü yapımcının firmadan ayrıldığını görmüştük. Kimi emekli olup başka bir işe yöneliyor, kimi ise farklı bir firmada yoluna devam ediyordu. İşte benzer bir ayrılık daha yaşandı.

22 yıldır çalıştığı Bioware firmasından ayrıldı

Tam 22 yıl boyunca Bioware'de çalışan James Ohlen, firmadan ayrıldığını kendi Twitter adresi üzerinden paylaştı. Daha önce Dungeons & Dragons temellerine dayanan efsane seri Baldur's Gate dışında Star Wars: Kotor ve Dragon Age serisi gibi oyunlarda da çalışan Ohlen, son olarak Anthem ekibinde yer alıyordu. 

James Ohlen, Twitter adresinden ise şu açıklamayı yapmış; "22 yılın sonunda Bioware firmasından ayrılıyorum. Anthem, Star Wars, Dragon Age ve Dungeons and Dragons oyunları için geçirdiğim zamanları çok sevmiştim. Fakat şimdi bu sektöre bir ara verme ve daha ufak ve kişisel bir işe odaklanma zamanı."

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2018 11:37
oyun çıkış tarihi yaklaştıkça herkes kaçıyor,kimse sorumluluk kabul etmek istemiyor,ben şurdan bakınca ortaya çıkacak işin az çok neye benzediğini anlıyorum,% 99 oranla destiny vakası ile karşılaşacağız ve adamlar bunu bilip tepki alacakları için kaçıyorlar,EA bu firmayı kapatabilir oyundan sonra
Bilgekhan
Bilgekhan 14.07.2018 14:31
Hikaye ve derinlik olarak bir şey vaad etmeyecek gibi duruyor trailerlarda bile hemen belli oluyor konseptinden dolayı. Sadece uç kaç vur oyunları sıkmaya başladı ki Bioware gibi bir firmaya yakışmayan bir şey bu, Mass Effect gibi güzel bir seri yaptıktan sonra son çıkan ME ile batırdılar bu işi şimdi daha da kötüleştiriyorlar. Dragon's Age bile adam akıllı yapmaya devam etseler iyi devam edebilirdi bu firma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2018 15:11
Çeşitli kaynaklarda emekli olduğu belirtiliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anthem yapımcısı tam 22 yıl sonra Bioware firmasından ayrıldı
İlginizi Çekebilir