AOC C27G1 Kavisli Monitör İncelemesi

Furkan Sakoğlu 29.04.2019 - 16:18
144Hz kavisli monitör

AOC C27G1 Kavisli Monitör İnceleme: Monitör dünyasının saygı değer markalarından biri olan AOC, ürettiği monitörler ile özellikle oyun dünyası içerisinde hayli tanınan bir marka. Yüksek performansa yönelik monitörleri ile beklentileri karşılamayı başaran AOC, yeni modeli C27G1 ile karşımıza geldi. Bizler de monitörün beğendiğimiz ve beğenmediğimiz yönlerini sizlere aktarmak istedik.

AOC C27G1 Kavisli Monitör İnceleme

Öncelikle monitörümüzün boyutunun 27 inç olduğunu belirtelim. Üst ve yan taraflardan çok küçük bir çerçeveye sahip olan monitör, oldukça şık gözüküyor. Ancak keşke ince çerçeveleri alt kısımda da görebilseydik demeden edemedik. 1800R'lık kavise sahip olan monitör, kavisli yapısı ile bilgisayar oyunculuğu için ideal bir deneyim sunuyor. Kavisli yapının avantajı ile ekrana karşıdan bakarken sizi çerçeveleyen dizayn, oyuna daha iyi adapte olmanıza yardımcı oluyor ve oyun performansınızı az da olsa artırabiliyor. Ayak tasarımı tarafında da oldukça şık çizgilere sahip olan monitörümüz, genel anlamda klas bir görünüme sahip. Monitörün arka kısmı da tasarım çizgileri ile ben buradayım demeyi başarıyor.

AOC C27G1 Kavisli Monitör İnceleme

Monitörümüz teknik anlamda da oldukça iddialı. 1920 x 1080 piksel, yani Full HD çözünürlük sunan monitör, günümüzün 2K ve 4K gibi çözünürlükleri karşısında geride kalmış olsa da, Full HD çözünürlüğün avantajı ile ekran kartlarımızı daha az yoruyor ve daha yüksek performans almamıza izin veriyor. Öte yandan 144 Hz'lik tazeleme hızı sunan C27G1, ekran kartını daha az yorması ile bu kare oranlarına çıkmamıza izin veriyor. Keza 4K çözünürlüğe sahip olan bir monitörde 144 Hz'i kullanmak için 144 FPS almak hayli zor olurdu. Hatta bu çözünürlükte bu FPS oranları için tek bir adet 2080 Ti dahi yeterli gelmeyebilir. Diğer yandan monitörün teknik anlamdaki bir diğer üstünlüğü ise 1 ms'lik tepki süresine sahip olması. Bu sayede input lag olmadan akıcı ve hızlı bir oyun deneyimi yaşamak mümkün. 

AOC C27G1 görüntü kalitesi tarafında da iddialı bir ürün. VA panel ile birlikte gelen monitör, renk doğruluğu tarafında bizlerin beklentisini karşılamayı başardı. Özellikle siyah doğruluğu tarafında başarılı işler yapan monitör, bu sayede oyun haricinde multi medya kullanımı için de ideal bir performans sunmayı başarıyor. VA panelin bir diğer avantajı ise açılı izlemelerde renk tarafında büyük kayıplar yaratmaması, keza kavisli bir monitör de bu durumda çok önemli.

AOC C27G1 Kavisli Monitör İnceleme

Ürünümüz ayrıca AMD'nin FreeSYNC desteği ile birlikte geliyor. Bu özellik sayesinde oyunların input lag değerini arttıran standart VSYNC'e kıyasla hem kırıksız, hem de daha akıcı bir oyun deneyimi sunmayı başarıyor. Ayrıca ürün FlickerFree özelliği sayesinde gözlerinizi yormadan uzun süre oyun keyfi yaşamanıza izin veriyor.

Yukarı, aşağı, öne ve arkaya doğru eğilip yükseliği ayarlanabilen C27G1, ürünü kendinize göre ayarlamanız konusunda da sizlere zorluk çıkarmıyor. Ayrıca daha önce bahsetmiş olduğumuz ince çerçeveler sayesinde 3 monitörlü bir battlestation yapmak için ideal monitörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun lafın kısası 2.000 küsür TL'lik fiyatı ile ilk bakışta birazcık tuzlu gözükse de, sunduğu performans ile parasının hakkını vermeyi başaran AOC'nin C27G1 modeli, 144 Hz'lik Full HD ve Curved bir monitör arayan oyuncular için tercih edilesi ürünlerden biri olmayı başarıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2019 21:20
27 inç masaüstü kullanım icin çok büyük bence. Ayrıca 24 inçte 1080p okey ama 27 inç için 2k minumum olması gerekir diye duymuştum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AOC C27G1 Kavisli Monitör İnceleme
İlginizi Çekebilir