AOC iki yeni 27 inçlik QHD ekranını piyasaya çıkartıyor

Furkan Güler 17.01.2020 - 10:29
Yeni monitörler oldukça güzel

Ekran uzmanı AOC, QHD çözünürlüklü (2560 x 1440 piksel) yeni G2 ürün grubundan iki yeni, 27 inçlik oyun ekranını piyasaya çıkartıyor: düz panele sahip Q27G2U ve 1500R gibi agresif bir kavis ile sürükleyiciliği artıran kavisli CQ27G2U. Her iki monitörde de düşük tepki sürelerini hızlı yenileme oranları ile birleştiren VA panelleri bulunuyor. 144 Hz yenileme oranı ile kullanıcılar, akıcı ve sürükleyici oyun oynamanın keyfini çıkarabilirler. Üstelik bir yandan da 1 ms’lik MPRT (Hareketli Resim Tepki Süresi) hareket halinde iken bulanıklık içermeyen görselleri beraberinde getiriyor. Ayrıca AMD FreeSync desteği herhangi bir kırılmayı ve tutukluğu da ortadan kaldırıyor. İddialı oyun tutkunları alabildiğine net görüntü kalitesinin keyfini çıkaracaklar, zaten bu yüzden her iki modelde de 3000:1 doğal kontrast oranı (TN ya da IPS panellerindekinin üç katı) ve capcanlı renkler için %120 sRGB ve %90 AdobeRGB kapsamı bulunuyor. 

İster kavisli ister düz olsun: güç sizin

AOC’nin G2 Serisi’ndeki 27 inçlik yeni QHD ekranları düz ya da kavisli (1500R) seçenekler şeklinde sunuluyor. AOC, tercihiniz ne olursa olsun, gerçek bir oyun monitörünün size vermesi gereken bütün özellikleri size en yeni teknolojiyi sunmak için bir araya getirdi:

QHD çözünürlük: QHD çözünürlük 2560 x 1440 pikselden oluşuyor, bu da 720p çözünürlüğün dört katı ya da Full HD (1080p)’nin 1.7 katı piksel demek, üstelik ek ayrıntıları göstermek alanında da anlamlı bir yükseltme sunuyor.  27 inçlik bir ekranda, QHD çözünürlük rahat, 109 ppi piksel yoğunlukla sonuçlanıyor.

144 Hz yenileme oranı: FPS (birinci şahıs nişancı), TPS (üçüncü şahıs nişancı), yarış ve simülasyon oyunları için sektörce kanıtlanmış yüksek yenileme oranı sayesinde oyuncular en ufak animasyonları bile akıcı bir şekilde görebiliyorlar ve oyunda olup bitene dair daha hızlı görsel tepkiler alabiliyorlar.

1 ms MPRT: Hareket bulanıklığını neredeyse tamamen ortadan kaldırır ve her karede net, keskin bir görüntü verir.

AMD FreeSync desteği: AMD FreeSync destekli Değişken Yenileme Oranı (VRR) teknolojisi sayesinde, panelin yenileme oranı oyunun saniye başına düşen kare sayısı ile uyumlu hale getiriliyor, böylece yırtılma ve V-Sync’in meydana getirebileceği tutukluk ortadan kaldırılıyor.

Yüksek doğal kontrast oranı ve canlı renkler: Bu modellerin VA panelleri en derin siyahlardan birini ve canlı, yoğun renkleri üretiyor. Bu da yüksek, 3000:1 doğal kontrast oranı ile sonuçlanıyor. Her iki model de ortalama olarak % 90 AdobeRGB, %120 sRGB ve %85 NTSC kapsamına sahip ve doğal, yaşam gibi gerçek renkler üretiyor.

Ergonomik: Hem CQ27G2U hem de Q27G2U, G2 serisinin zarif ve pratik, oyuncu monitörü mirasını vurgulamak için çarpıcı kırmızı vurgular ile zenginleştirilmiş ayağı ile donatıldı. Ayak, eğilmeye ek olarak 130 mm yükseklik ayarı da sunduğundan oyun oynayanların dik oturmalarına yardımcı oluyor ve ortaya çıkabilecek herhangi bir rahatsızlığı azaltıyor.

Esneklik: 4 portlu (biri hızlı şarj eden) dahili bir USB 3.0 hub, kullanıcıların klavyelerini, farelerini, web kameralarını ya da herhangi bir USB çevre birimini bağlayabilmelerini ve aynı zamanda da akıllı telefonlarını ya da diğer cihazları şarj edebilmelerini sağlıyor. Üstelik bunların hepsi PC kasasına uzanma ihtiyacı olmadan mümkün. Ayrıca ayağa dahil edilmiş kablo yönetimi de masanızı derli toplu ve temiz tutmanıza yardımcı oluyor.

AOC’nin Q27G2U (düz) modeli Ocak 2020'de 369 USD, CQ27G2U (kavisli) modeli ise Şubat 2020'de 379 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla piyasada bulunabilecek.

-Basın bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
AOC iki yeni 27 inçlik QHD ekranını piyasaya çıkartıyor
İlginizi Çekebilir