Aperture Science VR Teknoloji Demosundan görüntüler

Emin Çıtak 12.03.2015 - 09:58
47 saniye ile geleceği çizmek! İşte Valve'ın özeti!
Valve GDC 2015’te yıllar süren durgunluğunu sonunda üzerinden attı. Video oyunları söz konusu olduğunda, Valve’ın sektöre hem teknolojik hem de oynanış yönünden getirdiği yenilikler bugün bile oyun dünyasının yapı taşlarını oluşturuyor. Bir Üniversite projesine yatırım yapıp, onu en sonunda Portal 2 adındaki efsane haline getirmek kesinlikle her yiğidin harcı değil.

GDC 2015’te kapalı kapılar ardında gösterilen bir demo bayağı olay çıkartmıştı. Aperture Science VR Tech Demo ismiyle tanıtılan videoda, ucundan da olsa Source 2 motorunun nimetlerini görebildik.

Şimdi, sanal gerçeklik riskli bir iş, kabul edelim artık bunu. Vaat ettiği şeyler harika olsa da, gerek kullanım zorluğu (baş dönmesi gibi sağlık sorunları), gerekse günlük kullanıma ne kadar uygun olduğu sorunsalı, her zaman VR teknolojisine tereddütlü bakmamıza neden oluyor.

Bu teknolojiyi günlük hayatımıza sokacak, Valve’dan daha iyi bir firma düşünemiyorum. Bugüne kadar denenmemiş şeyleri video oyun dünyansın mottoları haline getiren adamların, yeni nesil oyunları yüksek ihtimalle sanal gerçekliği de standart hale getirecek.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 07:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Aperture Science VR Teknoloji Demosundan görüntüler
İlginizi Çekebilir