Apex Legends'ta 2 karakterin eşcinsel olduğu açıklandı

Ersin Kılıç 7.02.2019 - 11:53
Oyun her yönüyle gündemde..

Çıkması ile birlikte büyük bir ses getirmeyi başaran Apex Legends'ta 2 karakterin eşcinsel olduğu açıklandı. 48 saatte 2.5 milyon oyuncuya ulaşan ve Twitch platformunda an itibari ile 1. sıraya yükseleyn oyundaki karakterler ile ilgili yapılan açıklama Respawn tarafından geldi.

Apex Legends'ta iki karakterin eşcinsel olduğu açıklandı

Öncelikle oyunun resmi sitesindeki karakter açıklamalarına baktığımızda bu durumu fark ediyoruz. Karakter açıklamasında Gibraltar isimli karakter için "erkek arkadaşı babasının motosikletini çaldı" ibaresi bulunuyor. hem bu karakter hem de 2. karakter için açıklama ise Respawn'ın topluluk yöneticisinden gelmiş. Gibraltar dışında Bloodhound karakteri için de konuşan Nic Rueben, bu karakterin cinsiyetinin belli olmadığını yani eşcinsel de olabileceğini belirtmiş.

Açıkçası oyunlarda bu tarz durumların sürekli gündeme gelmesi ve bunun bir reklam malzemesine dönüşmesini garip bulduğumu söylemem gerekiyor. Yani bir karakterin nasıl ki heteroseksüel olduğu açıklanmıyor ya da üzerinde durulmuyorsa, aynı şekilde eşcinsel olmasının da üzerinde durulmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 11:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
BOoYy
BOoYy 11.02.2019 15:20
Belliki birilerinin baya zoruna gitmiş akılcı bilimsel yaklaşan biraz daha zorlasa kendini nerdeyse aydın ilan edecek tipler hemen yapıştırmış benimle alakalı her şeyi biliyormuşcasına(yaşımı eğitim hayatımı vs.) önyargılı bir biçimde amerikan filmlerinde ki düşük seviyeli gösterilen arap mödeline sokmuş birincisi sizin burda yada başka bir yerde bu kadar ahkam kesebilmeniz onca meni arasından senin kazanman oley, sonuçta ananız babanız kendini direk kopyalamıyor yada tek hücreli canlılar gibi bölünme geçirmiyoruz dimi şimdi biyolojiden kalma iki terim kullanmadım diye asıl söylenmek istenen mesajı çarpıtma diye söylüyorum bay/bayan kültür madem bir bozukluk değil ki eşcinsel hayvanların olduğunu herkes biliyor ancak mesele her canlının hayatta kalma ve soy devam ettirme güdüsü doğa, evrim, kosmos, DİN!!!! adına her ne diyorsun kuralını Yapı, hiçbir bilince veya algıya sahip olmasına gerek olmaksızın, tamamen fiziksel yasalar etkisi altında ya bölünecektir, ya cansız hale gelecektir diyor. aksi bi durumda eşçinsel çoğunluğun fazla olduğu bir dünyada onca medeniyet yada kültür ve bilgi birikimimiz nasıl olacaktı ikincisi genetik bozukluk olduğunu kabul edip biz mi onlar mı normal karmaşasına girip felsefe yapan arkadaş semaviden kastım dünya nüfusu üzerinde en çok kabul gören inanılan dört dini belirttim göktemidir yerdimidir onu tartışmıyoruz din dogmatiktir tabi bu her şeyi körü körüne inandığımız anlamına gelmiyor senin bildiğinin aksine dogmatik din inancına sahip yüzlerce Müslüman yada Yahudi bilim insanı var ki 21. yy Rönesans mühapetini bilmeyen yok ve kimse ne klise ne cami nede sinegog baskısı altında hatta üstüne oturduğunuz dildonuzada tapınabilirsin kimsenin umrunda değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2019 18:44
eşcinsellik bir genetik bozukluk değildir.
eşcinsellik bir bozukluk değildir.
bozukluk tanımınız bozuk.
hayata çok dar bir kültürel, sosyolojik ve biyolojik çerçeveden bakıyorsunuz.

sağolsun eğitim sistemimiz, ne diyeyim...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2019 12:52
20 yıllık oyuncuyum oyun muhtemelen tutmayacak...görür bakarsınız...böyle öğeler tutmama ihtimali olan oynanışı senaryosu zayıf oyunlara ... şöyle bir aykırılık olsun medya da forumlarda reklamımız olsun diye koyuluyor...projesine güvenmeyen yapımcı stratejisi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
BOoYy
BOoYy 7.02.2019 14:09
Size film üzerinden örnek veriyim üstelik bunlar yerli yapımlarımız dönersen ıslık çal ve tamam mıyız bu iki filmde eşcinsel ve engelli iki birey üzerinden farklılıkları nedeniyle toplum tarafından dışlanmışlığı hor görülmeyi anlatıyor yani bir engellinin içinde bulunduğu sıkıntıyı lut kavmini meşru göstermek adına istismar ediyorlar bana göre bu tüm engelli kardeşlerimize en alasından küfür etmekten farksızdır dini, kültürü, ten rengi ne olursa olsun insana sadece insan olduğu için saygı gösterilmeli ama buna sadece tercih meselesi deyip tüm semavi dinlerde yasaklanmış ve doğanın kendisine bile aykırı bir durumu bu kadar milletin gözüne soka soka meşrulaştırılmasını doğal karşılayamam kısaca sapıklığın adı tercih meselesi olmuş hormonel bir sıkıntın varsa citreon ol git tedavini ol yarın bir gün süpyancılığı ve diğer tüm o bilenen terimleri tercih meselesi diyen kafalar çıktığında geçmiş olsun demeye bile geç kalmış olacağız.
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2019 02:25
dogada aykiri dedigin seyi dogadaki bircok canli turu gerceklestiriyor cahil. aptal aptal ilkokul seviyesinde, cag disi onergelerle savunuyor bir de kendini yazik valla. koseye sikisinca da hemen dinleri bahane ediyor. ah sizin su arap mitinden bir
kurtulsaydik da nefes alsaydik be.
Manhunt Two
Manhunt Two 7.02.2019 20:31
Hayret... MK'da bu tarz yorumlara az rastlanıyor. Ağzına eline sağlık.
etemelkuran
etemelkuran 7.02.2019 18:46
Ben bu yorumları onaylayanların neye göre onayladığını bilmiyorum. Yani yorumları onaya aldınız ama çoluk çocuk yorumlarını onaylıyorsunuz.
Eşcinsellik bir genetik bozukluk bunu biliyoruz. Peki normal insanlar normal mi?
Acaba biz miyiz genetik bozuk olan yoksa onlar mı? Bir ikincisi din konusuna girerseniz, ben sizin dininize uymak zorunda değilim. Anlatabiliyor muyum? Ben doğduğumda bu ülkede farklı bir durum hakimdi siz yaş itibariyle din güdümüne doğdunuz bilmezsiniz.
semavi din = göksel din, sence gökte bir din var mı? Bakara suresine göre yer ve gökler yani 7 kat gök sistemi vardır. Yer en alt kademe ve üstünde ahiret katmanları en üstte de levh-i mahfuz ve Allah bulunur. Sümerden beri böyledir. Siz buna inanmakta serbestsiniz. Din evrile evrile tefsirciler fıkıhçılar bunları günümüze uyarlama çabalarında. Fakat milenyum öncesi dahi kitaplarda durum olması gerketiği gibi.
Şu kutsal kitapları akılla irdeleyin bak diyanet sitesinde mushaf meal var.
direk oradan oku.
Muazzez İlmiye Çığ'ın dinlerin Sümer kökenine ait kitabı var. Dünyada bir ton irdeleme var bunlara komple kapanıp, dogmalara göre gitmeyin artık. İbrahim soyundan gelenleri üstün tutan, soylu peygambercilik anlayışı 7000 yıllık insanlık tarihi, Yahudileri baştan üstün tutmasına rağmen sonra biz herkese eşit davrandık diyen tutarsızlıklar var. Okuyun okuyun okuyun.
---------------------------------------------------------

Küfür, hakaret, reklam, yasa dışı söylem, karalama vb yorumlar olmadığı sürece, "çoluk çocuk" olup olmadığı gibi bir kriterimiz yok. Yorumlar da buna göre onaylanıyor.
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2019 16:24
orada arkadaşın demek istediği bizim doğamıza aykırı, diğer canlılar ile ilgisi yok. gayet de haklı bu konuda.
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2019 15:50
Dostum doğaya aykırı demişsin de belli ki hiç bilgin yok konuyla ilgili. Eşcinsel değilim hiç eşcinsel arkadaşım da yok ama bi konu hakkında yorum yapmadan önce bir fikir sahibi olsan iyi olur. Dinler yasaklamış demişsin asıl dinlerin doğayla bir ilgisi yok. Biraz oku araştır önce.
fatihcihan46
fatihcihan46 7.02.2019 15:10
çok doğru
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alone_Boy_
Alone_Boy_ 7.02.2019 17:34
Editörün yorumuna kesinlikle katılıyorum. Son zamanlarda oyunlarda eşcinselliğin gözümüze sokulup durulmasından iyice gına geldi. BioWare ile başlayan akım tüm firmalara sıçradı maalesef.
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2019 02:21
ayy son zamanlarda heterolugun gozumuze sokulup durulmasindan da bana gina geldi. biktik bu vicik vicik kadin erkek iliskilerinden umarim yakin zamanda azalarak biter...
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2019 17:37
bioware eskiden çok güzel oyunlar yapıyordu...kotor dragon age mass efect filan
2008den sonra bişeler oldu bunlara...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apex Legends'taki 2 karakterin eşcinsel olduğu açıklandı
İlginizi Çekebilir