Apple 12" MacBook Pro'ya yeni söylentiler

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Apple 12" MacBook Pro'ya yeni söylentiler
Apple'ın yeni bir MacBook Pro üzerinde çalıştığına dair söylentilere, bu ay içerisinde muhtelif sitelerde yer verildi. Cihaz, serinin diğer modellerinden her şeyden önce 12" büyüklüğündeki ekranı ve portatif kasasıyla farklılık gösterecek. Bu dizüstü bilgisayar dair yeni detaylar da geldi.

Önceden, yeni cihazın tahminlere göre çift çekirdekli bir işlemcisi ve optik sürücüsü olacağı söylenirken, Mac OS Rumors çalışanları biraz daha somut haberler verip, sadece 12" büyüklüğünde olan yeni MacBook Pro'nun muhtemelen şu özelliklere sahip olacağını bildirdiler: Apple, Core 2 Duo modeli 2,13 veya 2,33 GHz hızda bir işlemci kullanmayı planlıyor, buna ilaveten de standart olarak 1 GByte DDR 2 667 hafıza entegre edilecek olan Notbook'ta RAM'in azami 3 GByte'ye kadar genişletilmesinin mümkün olacağını söylüyor.

Ekran kartı olarak ya ATi Radeon Mobility X1600 veya nVidia GeForce Go 7600 tercih edilecek ve bu kartlar 256 MByte hafızaya sahip olacaklar. 12,1" büyüklüğündeki ekran widescreen formatında azami 1280 x 800 pixel çözünürlük sunacak. Yeni cihaza takılacak optik sürücü ise Apple'nin diğer taşınabilir bilgisayarlarından bilindik combo veya super varyantında olacak. Sabit disk seçiminde Apple, öncelikle 120 GByte kapasitede en yüksek seçeneği sunacak; ayrıca ürün bir de küçük DVI (Digital Video Input/Dijital Video Girişi) ile donatılacak.

En küçük MacBook Pro olan cihaz bunlardan başka, diğer modellerdeki girişleri de haiz olacak. Buna göre kullanıcı, ne USB 2.0 portundan ne de FireWire 400 ve 800'den vazgeçmek zorunda kalacak. Dahili bir iSight kamera ile stereo mikrofon, video konferansları mümkün kılacakken, bunun için gerekli bağlantıyı WLAN ve Bluetotth temin edecek. Yeni MacBook'un şarj süresi, bu sınıfın cihazları için kilometre taşı olup gerçek şartlarda 6,5 saate kadar dayanabilecek. Uygun şartlarda bu rakam sekize yükselebilecek.

Mac OS Rumors çalışanları haberlerinde, yeni 12" büyüklüğündeki MacBook Pro'nun başka bir isim altında piyasaya sürüleceğini bildirdiler. İsmin tam olarak ne olacağıysa şu anlık meçhul. Bununla birlikte güncel MacBook şemasına uygun bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Yukarıdaki bilgiler hakkında ne düşünülmesi gerektiğiyse ayrı bir mesele. Zira insan bir şekilde bu bileşenlerin bu kadar küçük bir cihaza nasıl sığabileceğini tasavvur edemiyor. Bilhassa azami şarj süresi daha çok bir temenniye dayanıyormuş gibi geliyor. Bu söylentilerin ne derece doğru olduğu kısa zamanda belli olacak; çünkü Apple, yeni ürününü takribî altı hafta içerisinde tanıtmayı düşünüyor. Cihazın teslim tarihi ise bundan dört hafta sonraya tekabül ediyor.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 15:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple 12" MacBook Pro'ya yeni söylentiler
İlginizi Çekebilir