Apple 2 Prototip Bilgisayar 160 Bin Liraya Satıldı

Murat Olcan 17.02.2024 - 20:17
Apple 2 Prototip, 1983 yılında üretilmiş ve teknoloji tarihinde önemli bir yer tutan bir üründür. Müzayedede 160 bin liraya satılan bu prototip, Apple'ın ürün geliştirme sürecine dair nadir bilgiler sunuyor.

Excalibur Auctions tarafından düzenlenen bir açık artırmada, teknoloji dünyasının dönüm noktalarından biri olan Apple 2 Prototip bilgisayar, 160 bin liraya alıcısını buldu. Bu özel ürün, 1983 yılında üretilmiş. 1984 yılında piyasaya sürülmüş olan Apple 2c serisinin bir öncüsü.

Apple 2 Prototip Bilgisayar Açık Artırmada Satıldı

Apple 2, birçok açıdan döneminin en popüler cihazlarından biriydi. Apple 2 Prototip bilgisayar ise seri üretim modellerinden farklılıklar gösteriyor. Ürünün kasa dokusu pürüzsüz ve son ürünlerde görülen dokulu yüzeylerden yoksun. Ayrıca, havalandırma desenleri de üst ve alt kısımlarda farklılık gösteriyor; bu, prototipin nihai üretim versiyonlarından önemli bir şekilde ayrıldığını gösteriyor. Apple logosu ve IIc logolarının bulunmaması, klavye üzerindeki düğmelerin ve göstergelerin tanımlanmamış olması, üretim veya model numarasının kasanın altına dökülmemiş olması gibi detaylar, Apple 2 Prototip'i son derece ilginç kılıyor.

Prototipin Özgünlüğü ve Tarihi Değeri

Apple 2 Prototip, özellikle plastik alt ve arka kısmın üretim kalıplarından önce oluştuğunu gösteren detaylarla dikkat çekiyor. Bu, Apple IIc serisinin gelişim sürecine dair önemli ipuçları sunuyor. İlgili monitör, transformatör ve kılavuzlarıyla birlikte satılan bu prototip, seri numarası P1463, Apple denetim damgası ve U.K. damgalı bir etiketle işaretlenmiş.

Apple 2 Prototip Bilgisayar Açık Artırmada Satıldı

Apple 2 Prototip'in Müzayede Başarısı

Satıcının 300 ile 500 pound arasında bir fiyat belirlemiş olması, kolleksiyonerleri teklif vermekten alı koymadı. Açılışın 600 Pound olmasından sonra fiyat hızlı bir şekilde artarak 2.800 Pound'a ulaştı. Apple 2 Prototip'in müzayedede elde ettiği 160 bin lira gibi dikkat çekici bir satış fiyatı, teknoloji koleksiyoncuları arasında bu tür nadide parçaların ne denli değerli olduğunu gösteriyor. Resimde gördüğünüz 2.800 Poundluk satış fiyatının üzerine ajans komisyonu, satış vergileri, paketleme ve gönderim ücreti eklendiğinde 4.000 Pound gibi bir fiyata denk geliyor.

Şimdi gözlerimiz bu akşam gerçekleştirilecek olan orijinal R2-D2 açık artırma satışına dönmüş durumda.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 14:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple 2 Prototip Bilgisayar
İlginizi Çekebilir