Apple Arcade oyun anlaşmaları iptal ediliyor

Berat Darıcı 2.07.2020 - 09:45
Apple Arcade için işler iyi gitmiyor. Apple geliştiriciler ile anlaşmalarını iptal ediyor. Abone sayısı yetersiz ve dikkat çeken bir oyun yok.

Apple Arcade geçtiğimiz yıl karşımıza çıkmıştı. Şimdiyse strateji değiştiriyor. Geliştirilmekte olan bazı oyunlar iptal edilirken yeni planlar yapılmaya devam ediliyor. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?

Eylül ayında bir aylık ücretsiz deneme sürümü ile başlatılan Apple Arcade, tüm oyunlara sınırsız erişim için 4,99 dolar istemekte. Servisin daha yüksek ödemeye sahip başka sürümleri ise yok. Bu durumlar video oyunu eleştirmenlerinden övgü almıştı. Hizmet ciddi bir reklam çalışması ve duyuru ile çıkış yaptı. İlk yorumların pozitif olması ise Apple için yeterli olmamış.


Apple her ay Arcade'de yeni oyunlar yayınlıyor, fakat şimdiye kadar yayınlanan 120 oyundan hiçbiri büyük bir oyun olup adını duyurmayı başaramadı. Abone sayısındaki artış ise beklentilerin altında kalmış durumda. Apple, Arcade'in abone sayısı hakkında şimdiye kadar resmi olarak hiçbir detay paylaşmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda 2. kez deneme ayı kullanılmasına izin vermeye başladı.

Apple Arcade oyun anlaşmaları iptal ediliyor

Apple Arcade için oyun çeşitliliği her zaman artacak

Oyun içi satın alma ve reklamlar olmadan mobil tarafta insanların oyun oynamalarına izin veren sistem için şimdilik iyi bir haber yok. İşlerin kötü gittiği ise kesin gibi. Geliştiriciler endişelenmeye başlamışlar. Apple, Arcade hizmeti için on milyon dolarlık bir bütçe ayırmış durumda. Bu rakam Apple için çok az. Şimdiye kadar çeşitli oyunlar için bir milyon ile beş milyon arasında bir bütçenin harcandığı söyleniyor. Elbette bu yatırımların karşılığı olması gerekiyor. Bunun için hizmete üye olan oyuncular lazım ve sayıları Apple için az kalmış durumda.

Apple bazı geliştiriciler ile anlaşmaları iptal etmiş. Elbette pandemi dönemine denk gelen bu durum geliştiricileri zor durumda bırakmış. Fakat Apple gelecekte yeni oyunlar için onlarla çalışmak istediğini söylüyor.

Apple pek çok hizmetinden gelir elde etmeye çalışan bir dünya devi. Markanın yakın gelecekte akıllı gözlük için hazırlıklar yaptığı düşünülüyor. Bir dönem Apple'ın araba üreteceği söylentileri de bir hayli yoğundu. Fakat sonradan sessizlik hâkim oldu. Bu yüzden gözlük haberlerine de dikkatli yaklaşmakta yarar var. Apple Arcade'in geleceğinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Arcade oyun anlaşmaları iptal ediliyor
İlginizi Çekebilir