Apple’dan yeni bir patent başvurusu

Ali Demirci 29.09.2013 - 13:14
Yazarların imza gününe sanallaşma mı geliyo?
Sevdiğiniz bir yazarın imzasını nasıl alırsınız? İmza günlerine giderek ya da kapısında saatlerce bekleyerek mi? Yoksa iTunes üzerinden mi? Sanırım Apple bunun için bir çözüm üretmiş!
Perşembe günü Birleşik Devleter Patent ve Marka Enstitüsü “elektronik bir kitaba imza yerleştirmek” isminde bir patent başvurusu yayınladı. Elinizdeki tablet ya da telefona yazarların kablosuz erişimle imzasını gönderdiğini düşünün…

E-Kitap özel bir imza sayfası barındıracak ya da cihaz yazara uzaktan kitabı dijital olarak imzalayabilme yetkisi verecek. İmza, iBooks Author ya da benzeri bir program kullanılarak yakındaki cihazlara Bluetooth ya da diğer kablosuz teknolojilerden birisi aracılığıyla yazar tarafından okuyucuya gönderilebilecek. Bir okurun yazarın imzasını alabilmesi için yakınında olması şart!

Apple’dan yeni bir patent başvurusu
Yazarın gerçek yazar olduğunu kanıtlamak için bir sertifika cihazlar arasında transfer edilecek. Bir imzanın transfer edilebilmesi için Apple’a ait online bir sistem üzerinden geçerek gerçek bir imza olduğunu onaylatması gerekecek.

Peki yazarı yakınlarda bulamazsanız ne olacak? Patent başvurusunda o da belirtilmiş. Uygulama ayrıca internet üzerinden online olarak da imza transferini öngörüyor. Yazarın bir anlık mesajlaşma uygulaması üzerinde kişileri özel bir odaya çağırması ve bu özel oda aracılığı ile imzayı güvenli bir şekilde hayranlarına dağıtabilmesi planlanmış.

Apple bu uygulamaya örnek olarak bir e-kitap vermiş ancak müzik, video ve diğer dijital içerikler için de kullanılabileceğini göz ardı etmemekte fayda var.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple’dan yeni bir patent başvurusu
İlginizi Çekebilir