Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

Ersin Kılıç 14.09.2021 - 19:59
Apple biraz önce başlayan özel sunum ile birlikte iPhone 13 modelleri ile birlikte bu modellerin özelliklerini duyuruyor

iPhone 13 modelleri sonunda duyuruldu. Biraz önce başlayan yeni etkinliğin odak noktası ise tabi ki iPhone 13 modelleri olsa da bunun dışında Apple Watch Series 7, yeni iPad ve iPad Mini modelleri de duyuruldu. Ayrıca sunumun ardından iPhone 13 Türkiye fiyatı ve iPhone 13 Pro Türkiye fiyatı da belli oldu.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri 

Apple sunumu bir müzik videosu ile başladı ve bu videoda farklı sanatçıların performanslarına yer verildiğini gördük. Sonrasında ise Apple TV+ sistemine değinildi. Sistemin istatistiklerinin paylaşıldığı bu kısımda Ted Lasso gibi serilerin kazandığı Emmy adaylıklarına da değinildi. Ayrıca varolan seriler dışında Invasion ve Finch gibi yeni seriler hakkında kısa bir tanıtım videosu da yayınlandı.

Yeni iPad modeli duyuruldu

Apple TV+ tanıtımının ardından yeni iPad modeli duyuruldu. iPad satışlarının geçtiğimiz yıla göre %40 oranında büyüdüğünün açıklanmasının ardından yeni modeli de görmüş olduk. A13 Bionic işlemcisi kullanılan bu yeni modelin %20 daha hızlı olduğu belirtildi. Yeni iPad OS 15 özellikleri ve uygulamaları eşliğinde tanıtılan yeni modelin çok daha iyi bir kameraya sahip olduğu açıklandı. 12 MP Ultra Wide ön kamerada video görüşmelerinin otomatik olarak insanları tanıyacağı ve ona göre kişiyi merkeze konumlandıracağı da belirtildi. üstelik bu sistem video uygulamaları dışında sosyal medya ve normal çekimlerde de karşımıza çıkacak.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

Yeni iPad modeli 329$ fiyat etiketine sahip olurken daha düşük depolama alanına sahip olan modelleri 299$'a kadar bulunabilecek ve yeni modeller önümüzdeki hafta itibari ile satışa çıkacak.

iPad Mini geri döndü

Bir dönem normal modellere göre daha popüler olan iPad Mini için yeni bir model duyuruldu. Tamamen kullanıcı bazlı yeniden tasarlandığı belirtilen iPad Mini dört farklı renk seçeneğine sahip olacak. 8.3 inç ekrana sahip olan bu yeni modelde 500 nits parlaklık bulunuyor. Tıpkı iPad Air modelinde olduğu gibi parmak izi özelliği ise açma kapama tuşuna atanmış durumda. Eski modellere göre %40 daha iyi bir performansa sahip olduğu belirtilen bu yeni modelin GPU performansı ise %80 oranında olacak. Neural Engine sayesinde uygulamaların çok daha akıcı olarak çalışacağı yeni modelde ayrıca Tip C portu bulunacak ve bu sayede 10 kat daha hızlı veri transferi sağlayabilecek.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

5G destekleyecek olan bu yeni modelde 3.5 Gigabit indirmeye ulaşılabilecek. Kamera tarafında arka kısımda Smart HDR desteğine sahip 12 MP f1.8 kamera kullanılırken ön tarafta ise yine 12 MP Ultra geniş açı bir kamera yer alacak. Kendine özel kılıflara ve aksesuarlara da sahip olan iPad Mini 2.jenerasyon Apple kalemini de destekliyor. Yeni modelin fiyatı 499$'dan başlayacak ve önümüzdeki hafta satışa çıkacak.

Apple Watch Series 7 modeli duyuruldu

Yeni Watch OS sayesinde sağlık ve spor uygulamalarında çok daha iyi bir şekilde çalışacağı açıklanan Apple Watch modellerinin ardından Apple Watch Series 7 modeli duyuruldu. Çok daha dayanıklı olan bu yeni model Series 6 modeline göre %12 daha fazla ekran kasa boyutuna sahip ve retina ekran kullanıyor. Köşelere doğru kavisli bir tasarıma sahip olan bu yeni model ile birlikte yeni uygulamalar ve tasarımlar da Apple Watch ailesine katılıyor. Kendi klavye tasarımına da sahip olan bu yeni modelde yeni animasyonlu arayüzler de gelecek.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

IP6X ve WR50 sertifikaları ile toza ve suya karşı çok daha dayanıklı olan bu model bir öndeki modele göre %33 oranında daha hızlı şarj olacak. Beş farklı renk seçeneğine sahip olan, tek şarjla 18 saat kullanım imkanı sağlayan Apple Watch Series 7 modeli bu sonbaharda piyasaya çıkacak ve önceki modellerin fiyatında da düşüş sağlayacak. 

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini duyuruldu

Henüz ülkemizde olmayan Fitness+ uygulamasının yeni özelliklerinden sonra beklenen duyuru geldi ve iPhone 13 ve iPhone 13 Mini duyuruldu. iPhone'un sahip olduğu klasik özelliklerin sayılmasından sonra telefonun tasarımı da ortaya çıktı.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

Genel olarak bir önceki neslin tasarımının izinden giden iPhone 13'ün IP68 korumasına sahip olacağı açıklandı. Beş renge sahip olan bu yeni modelin çentik kısmının daha ufaltıldığını görüyoruz. iPad ve Apple Watch modellerinde olduğu gibi tamamen geri dönüştürülebilir materyallerden oluşturulan bu iki modelin ekranında da Super Retina ekran kullanılmış. A15 Bionic işlemcisini kullanan iki modelin de rakiplerine göre %50 daha hızlı olduğu belirtildi. 4 çekirdekli bir GPU kullanan bu iki model yine rakiplerine göre %30 oranında daha performanslı çalışıyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise her iki modelde de arka kısımda ikili kamera sistemi kullanıldığını görüyoruz. iPhone 13'te arka kısımda 12 MP geniş açı bir kamera bulunuyor. İkinci kameranın ise stabilizasyon konusunda oldukça başarılı bir performans gösterdiği belirtilmiş. Düşük ışık çekimlerinde çok daha keskin fotoğraflar çekebileceğimiz bu yeni modelde Cinematic Mode isimli bir video sistemine de yer verilmiş. Çekeceğiniz videolarda derinlik algısını çok daha iyi verebileceğiniz bu mod sayesinde artık arka planı blurlama gibi özelliklere de sahip olacağız. Sinematik modda kamera önündeki objeye odaklanan kamera, fokus geçişini ise çok hızlı bir şekilde yapabilecek. Tabi bu fokus olayını dilediğiniz kısma vermenize de izin verilmiş.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

5G desteğine sahip olan iPhone 13 modelleri batarya tarafında ise önceki modellere göre 1.5 ve 2.5 saat daha fazla kullanım imkanı sağlayacak. Mag Safe desteğine de sahip olan yeni modellerden iPhone 13 799$ ve iPhone 13 Mini modeli ise 699$ fiyat etiketinden başlayan fiyatlara sahip olacak. 

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modelleri duyuruldu

Üçlü kamera dizilimine sahip olan iPhone 13 Pro modeli dört farklı renk seçeneğine sahip olacak. 13 modeline göre çok daha Premium gözüken bu modelin tasarım olarak çentik ve genel hatları ile benzer olduğunu söyleyebiliriz. IP68 su geçirmezlik sertifikasına sahip olan bu modelde tabi ki Mag Safe desteği yine bulunuyor. 

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

A15 Bionic işlemcisi kullanılan bu modelde 5 çekirdekli bir GPU bulunacak. Raw video olayına devam eden bu modelde Super Retina XDR ekran kullanılıyor. 1000 Nits parlaklık ile birlikte ProMotion Display özelliği de duyuruldu. Bu özellik ile birlikte beklenen duyuru geldi diyebiliriz çünkü bu iki modelde artık 120 Hz ekran yenileme hızı bulunuyor. 5G desteğine de sahip olan bu modellerde 6.1 ve 6.7 inç ekran boyutu bulunuyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise 77mm'lik telefoto kamerası, Ulta geniş açı lensi ve geniş açı lensi kullanıldığını görüyoruz. Düşük ışıkta çok daha iyi fotoğraflar çeken yeni modeller 77mm'lik telefoto lensi sayesinde çok daha net fotoğraflar çekebiliyor. Ultra geniş açı lensi sayesinde artık makro fotoğraflar çekmek de mümkün olacak. Photographyc Styles adı verilen yeni özellik sayesinde fotoğraf kısmında da yeni filtre seçenekleri karşımıza çıkacak. Video tarafına baktığımızda Dobly Vision HDR kayıt imkanı ve hali hazırda iPhone 13 modelinde tanıtılan özelliklerin yanı sıra makro modunda ağır çekim video kaydetme gibi özellikler de bulunacak. Ayrıca videoyu kaydettikten sonra fokus değiştirme gibi özelliklere de bu modellerde sahip olacağız. 

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

iPhone 12 Pro modeline göre 13 Pro modeli 1.5 saat daha fazla, 12 Pro Max modeline göre 13 Pro Max modeli ise 2.5 saat daha fazla batarya ömrüne sahip olacak. 17 Eylül'de ön sipariş, 24 Eylül'de ise satışa çıkacak iPhone 13 Pro modeli 999$, iPhone 13 Pro Max modeli ise 1099$ fiyat etiketinden başlayan fiyatlara sahip olacak. Bu yeni modeller ile birlikte 1 TB depolama alanı seçeneğinin sunulacağı da açıklandı.

GÜNCELLEME: iPhone 13 Türkiye fiyatı 10.999 TL ve iPhone 13 Pro Türkiye fiyatı 15.999 TL'den başlayan fiyatlara sahip olacak.

Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 21:21
Ayförlerin fiyatı kol gibi. Dolar bazında da kol TL bazında kol böreği.
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2021 20:15
dolar bazında yine ortalama
tr'de kol gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2021 20:09
bu vergileri gördükçe çok sinirliyorum
bazıları hala bu vergileri verenleri savunuyor, onları gördükçe hepten sinirleniyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2021 07:46
gümrük bin tl
satış 15 bin tl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 22:13
Bir insan özgürce kullanamadığı telefonu neden alır ki. Şimdi kızacak bana fanları ama. Satın aldıktan sonra herşeyi para ile almaya devam ediyorsunuz. Şarj kafası veya kablosu bozulduğunda da ille kendi malı olacak. Kendi malı olmayan ama uyumlu olanlarda tam randıman vermiyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2021 23:59
Boş ver kanka, alan düşünsün. Parası çok ki daha da harcıyor ek aparata vs ye para veriyor..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple iPhone 13 Türkiye fiyatı, modelleri ve özellikleri
İlginizi Çekebilir