Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Ersin Kılıç 7.09.2022 - 21:11
Apple biraz önce başlayan özel sunum ile birlikte iPhone 14 modelleri ile birlikte bu modellerin özelliklerini ve fiyatlarını duyuruyor

iPhone 14 fiyatı ve modelleri sonunda duyuruldu. Akşam saatlerinde başlayan yeni etkinliğin odak noktası ise tabi ki iPhone 14 modelleri olsa da Apple bu modellerin yanı sıra merakla beklenen yeni Apple Watch ve Airpods modellerinin duyurusuna da imza attı. Ayrıca sunumun ardından iPhone 14 Türkiye fiyatı da belli oldu.

Apple iPhone 14 fiyatı, Apple Watch Series 8 ve yeni Airpods duyurusu

Apple sunumu her zaman olduğu gibi hareketli bir müzik ve şahane çekimler ile başladı. Apple Park'ı gördüğümüz bu girişin ardından ilk olarak Tim Cook'un konuşmasına yer verildi. Klasik bir giriş konuşması ve ekosistemin önemine değinildikten sonra ise ilk olarak yeni Apple Watch modeli hakkında bir videoya yer verildi. Bu videoda farklı kişilerin Tim Cook'a yazdığı mektuplar okundu. Acil durumlara dikkat çekilen bu hikayelerde, telefon olmasa bile aslında Apple Watch'ın insanların hayatında nasıl önemli bir yeri olduğuna işaret edildi. 

Bu video sunumundan sonra Jeff Williams, Apple Watch Series 8 duyurusunu yaptı

Apple Watch Series 8 özellikleri

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Series 5'ten beri olduğu gibi daima açık ve geçtiğimiz yıldan itibaren görmeye başladığımız geniş, kavisli yapısı ile dikkat çeken Apple Watch Series 8, yine su, toz geçirmez gibi klasik özelliklere sahip. Sağlık uygulamalarında bu sefer vücut sıcaklığı ölçer ve kadın kullanıcılar için adet döngüsü takibi gibi özelliklerin eklendiğini görüyoruz. Saat içerisine bu ölçümler için özel sensörler eklenmiş. Tabi diğer sağlık ölçümlerinde olduğu gibi Sağlık uygulaması sayesinde telefonumuzdan tüm bu detayları takip edebileceğiz. 

Yeni saat modeli ile birlikte artık araç kazası tespit özelliği de geliyor.  Saate eklenen iki yeni sensör modülü sayesinde olası bir trafik kazası durumunda saatiniz bunu tespit edebilecek ve acil durumlar için devreye girecek. Kaza durumunda saat otomatik olarak acil durum moduna girecek ve siz iptal etmezseniz, yani iyi olduğunuzu belirtmezseniz, 10 saniye içerisinde acil durum çağrısı yapacak. 

Ayrıca düşük güç tüketimi modu sayesinde 16 saatlik batarya süresini 36 saate kadar çıkarabileceksiniz. Tabi bu durumda saatin daima açık gibi özellikleri kapatılacak. Düşük güç modunun Series 4 ve sonrasında geçerli olacağı da açıklandı. Hızlı şarj özelliği, dört farklı renk seçeneğine sahip olan Apple Watch Series 8 için tabi ki farklı kayışlar da piyasaya çıkacak.

Apple Watch Series 8 fiyatı normal sürümler için 399 dolar, sim kartlı sürüm için ise 499 dolar olacak.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Yeni Apple Watch SE modeli duyuruldu

Apple Watch Series 8 ile birlikte yeni yeni Apple Watch SE modeli de duyuruldu. Üç farklı renk seçeneğine sahip olan 2.jenerasyon Yeni Apple Watch SE modeli kalp atışı, acil durum çağrıları ve kaza tespiti gibi sağlık uygulamalarına sahip olacak. Bir önceki sürümden %20 daha hızlı olan bu model normal sürüm için 249 dolar ve celuler modeli için 299 dolar olarak fiyatlandırılmış.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Apple Watch Ultra duyuruldu

Daha zor koşullar, yani ekstrem sporcular için geliştirilen Apple Watch Ultra modeli hem tasarım hem de kayış kısmında daha farklı bir tasarıma sahip. Titanyum bir tasarıma sahip olan bu modelde sol tarafta aksiyon tuşu adı verilen bir tuş da bulunuyor. İçerisinde üç mikrofon bulunan bu modelde aynı zamanda batarya konusunda da gelişim sağlanmış. Tek şarjla 36 saat batarya süresine sahip olan bu model aynı zamanda batarya süresi olarak 60 saate kadar çıkabiliyor. 

İkili frekansa sahip özel bir GPS'e sahip olan bu model, ekstrem spor aktivitelerinde çok daha kesin sonuçlar verecek. Ayrıca yine bu modele özel arayüzler, gece modu, konum takibi, özel bir pusula, derinlik ölçer ve özel bir sinyal sesi gönderen yardım çağrısı uygulaması da bulunacak. Yine Oceanic+ uygulaması sayesinde dalışa özel istatistiklere ve uygulamalara da ulaşabileceksiniz. Apple Watch Ultra fiyatı 799 dolar olacak.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Yeni Airpods Pro modeli duyuruldu

yeni Apple Watch modellerinin duyurusundan sonra uzun süredir beklenen yeni Airpods Pro modeli de duyuruldu. H2 çipini kullanacak olan bu yeni modelde yeni bir ses sürücüsü de kullanılacak. Special Audio sayesinde kişiye özel bir müzik deneyimi sağlanabilecek. 

Bir önceki sürümde olduğu gibi aktif ses engelleme özelliğine sahip olan bu modelde saniyede 48.000 işlem ile iki kat daha iyi bir performans alınacağı belirtilmiş. Pasif ses engellemede ise dört farklı silikon başlık karşımıza çıkıyor. Aktif şeffaflık modu sayesinde yine çevremizde olan bitenden de kopmayacağımız bir tasarım karşımıza çıkacak. Kulaklık üzerinde dört sensör bulunuyor ve tüm komutları yine dokunarak gerçekleştirebiliyoruz.  Bir önceki modele göre daha iyi bir batarya süresine sahip olan yeni model 6 saate kadar müzik dinleme sağlarken şarj kutusu ise 30 saat batarya ömrü sunacak.

şarj kutusu altında bu sefer ufak bir speakera da yer verilmiş. Şarj durumu gibi konularda farklı bildirimlere sahip olan bu hoparlör ayrıca kaybolma durumunda da sinyal vererek yerini belli edecek. Yeni modelin fiyatı 249 dolar olarak açıklandı.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

iPhone 14 fiyatı ve özellikleri

Tabi tüm bu duyuruların ardından merakla beklenen iPhone 14 duyurusuna sıra geldi. İlk olarak dikkat çeken nokta ise klasik modellerde çentik tasarımdan vazgeçilmemiş olması. iPhone 14 modeli 6.1 inç ekrana, iPhone 14 Plus modeli ise 6.7 inç ekrana sahip olacak. 1200 nit parlaklık, HDR gibi özelliklere sahip olan bu iki model beş farklı renk seçeneğine sahip olacak. A15 Bionic çipini kullanan bu yeni modellerde kamera konusunda da yenilikler karşımıza çıkıyor.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Kamera diziliminde de bir önceki modelin izinden giden yeni iPhone 14 modellerinde 1.5 diyafram aralığına sahip olan 12 MP ana kamera bulunuyor. Düşük ışıkta %49 oranında daha iyi performans sunan bu kamera dışında ön tarafta ise 12 MP'lik gerçek derinlik kamerası bulunuyor. Otomatik odaklanma özelliğine sahip olan bu kamera düşük ışıkta bile çok daha hızlı bir odaklanma imkanı sağlayacak. Video tarafına geçtiğimizde ise Dolby Vision HDR çekim ile birlikte çok daha iyi bir stabilizasyon sunan aksiyon modunun eklendiğini görüyoruz.

5G desteğine kavuşan iPhone 14'te ayrıca eSim desteği de bulunacak. Yine Apple Watch modellerinde olduğu gibi araç kaza tespiti modu da telefona getirilmiş. Bunların yanı sıra Amerika ve Kanada'da geçerli olan özel bir acil durum servisi de duyuruldu. 

16 Eylül'de çıkacak iPhone 14 modeli 799 dolar olurken, 7 Ekim'de çıkacak iPhone 14 Plus modeli ise 899 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

iPhone 14 Pro duyuruldu

iPhone 14 Pro modelinde artık çentikli tasarımın değiştiğini görüyoruz. Bildirim ekranı ve uygulamalara göre farklı görünümlere kavuşan bu yeni tasarımda derinlik kamerasının da önemine vurgu yapıldı. Dinamik Ada adı verilen bu yeni görünümde aramalar, kilit açma animasyonu, şarj olma göstergesi gibi farklı animasyonlar devreye giriyor. Örneğin müzik dinlerken uygulamayı arka plana attığınızda dinamik ada kısmı bir oynatma çubuğuna dönüşüyor. Gerçek zamanlı olarak kullandığınız uygulamaya göre değişen bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Ekran tarafına baktığımızda iPhone 14 Pro'nun 6.1 inç, iPhone 14 Pro Max modelinin ise 6.7 inç ekrana sahip olduğunu görüyoruz. 2.000 nit parlaklık değerine sahip olan bu ekranda ayrıca daima açık ekran özelliği de nihayet iPhone modellerine gelmiş oluyor. Neredeyse tüm ekranı görebildiğimiz bu modda düşük batarya tüketimi için özel olarak çalışılmış. Bu moddayken 1hz tarama ile bataryaya yük binmeyeceği de gelen bilgiler arasında. 4nm üretim sürecine sahip olan A16 Bionic çipini kullanan iPhone 14 Pro modellerinde %40 daha iyi bir performans sunulacağı belirtilmiş. Bu çip performans, kamera gibi konularda performansa katkı sağlarken aynı zamanda dinamik ada kısmında da yumuşak geçişlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. 

48 MP ana kameraya sahip olan yeni modellerin iki kat daha büyük f1.78 lense sahip olduğu da açıklandı. ProRaw desteğine sahip olan bu kamerada 2.jenerasyon shift OIS sensörü bulunuyor. Bunun dışında 12 MP Ultra Geniş açı kamerası düşük ışıkta daha iyi bir performansa sahip olacak. üçüncü lenste ise yine 12 MP telefoto kamerasını görüyoruz. Video tarafına baktığımızda ise yine sinematik mod özelliğinin geliştirildiğini görüyoruz.. Normal modellerde olduğu gibi stabilizasyona odaklanan firma batarya konusunda ise tüm gün götürecek bir performans sunulacağını belirtmiş. 

iPhone 14 Pro modeli 999 dolar fiyat etiketine sahip olurken, iPhone 14 Pro Max modeli ise 1.099 dolar fiyat etiketi ile satılacak. Her iki model de 16 Eylül'de satışa çıkacak.

Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 14:24
almak için sırada bekleyen malum orta gelirli arkadaşlara akıl fikir diliyorum, bu sefer biraz zor olacak borca girebilirsiniz :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 06:58
Geliyor işe yaramaz telefon.
- Donanımı olmasına rağmen temassız ödeme özelliği kullanılamayan
- Bluetooth için cihaz seçen
- Çektiğin resmi bilgisayara aktarmak istersen itunes kur diye tutturan
- Ücretli yazılımlar dışında bedava adam gibi uygulaması olmayan
- Her sene kopya tasarım cihaz.
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 10:02
Yorum tespitin dibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 23:00
Ben üni ye gidicem barınacak yer bulamıyorum kiralar uçuk millet iPhone için heyecanlanıyor vay hayat gül la bir kere , zenginleri gulme komasına soktun yeter beya
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 19:45
Senin gibiler olduğu için üstüme bindikçe binecekler ne de olsa benim param var sanane diyenler la biriniz çıkıp yeter lan desin
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 15:12
çalış yatacağına sen de zengin ol da buralarda ağız açmayla o işler olmuyor di mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 01:13
önümüzdeki ay hollandaya gidecektim zaten, oradan alırım iPhone 14 pro modelini. Maalesef artık bu ülke sınırları içerisinde birşey almak imkansız gibi. 20 bin tl vergi ne demek ya, 18 bin tl'lik telefon 40 bin'e satılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 19:22
Kayıt parası 3000 tl küsür kardeşim 20 bin tl değil
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 10:33
18 bin tl ucuz yani sana göre de 40 bin tl olması aşırı
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 09:00
Buraya geri döneceksen, o Hollanda dan aldığın telefonu her türlü kayıt ettireceksin ve buda buradaki aynı paraya gelecek sana.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 08:44
gümrük 2 bin
satış 30 bin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple iPhone 14 fiyatı, modelleri ve özellikleri
İlginizi Çekebilir