Steam Link, Apple cihazlarda oynatılamıyor. Peki ama neden?

Ersin Kılıç 25.05.2018 - 11:25
Apple'dan anlamsız hareketler

Sadece oyun dünyasının değil, bulunduğu alanda en büyük şirketlerden biri haline gelen Valve ile Apple arasında oldukça ilginç bir olay meydana geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Valve firması Steam Link isimli bir uygulama yayınlamıştı. İşte bu uygulamanın Apple tarafından Apple Store'dan kaldırıldığı açıklandı. 

Steam Link, Apple Store'dan kaldırıldı

Steam Link'i kısaca özetlemek gerekirse akıllı telefon ya da tabletlerinizden Steam oyunlarını  Bluetooth bir kontrolcü ile oynamanızı sağlıyor diyebiliriz. Tabi Stream ederek oynattığını da hatırlatmamız gerekiyor. İşte daha önce Google Store ve Apple Store üzerinden yayınlanan bu uygulama, Apple tarafından kaldırılmış durumda. Peki ama neden?

Aslında neden konusunda Apple tarafından net bir açıklama yapılmamış. Firma yetkilileri sadece "uygulamaya onay veren ekip, bazı şeyleri gözünden kaçırmış" diyerek listelenen bu uygulamaya verilen onayı geri çekmişler. Yani 7 mayıs'ta onaylanan uygulama sadece 2 gün sonra, yani 9 Mayıs'da geri çekilmiş. Bu konuda gelen tahminler ise uygulamanın Apple payına ters düştüğü yönünde. Bildiğiniz gibi Apple, kendi mağazasında yapılan satışlardan %30'luk bir pay kesiyor. Steam Link ise Stream olarak uygulamayı çalıştırdığı için Steam üzerinden yapılan alışverişlere de izin vermekte. Muhtemelen uygulamadaki bu farklı sistem Apple yetkililerinin kafasını karıştırmış durumda.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2018 13:26
Şu apple bir batsa da rahatlasak, paragöz canavarlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2018 14:54
Steam candırk
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple, Steam'in yeni uygulamasını marketinden kaldırdı
İlginizi Çekebilir