Apple Vision Pro Cihazlarında Çatlaklar Oluşmaya Başladı

Barış Dertli 24.02.2024 - 15:42
Apple’ın devrim niteliğindeki sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro çıkışının üzerinden haftalar geçmişken kullanıcıları sorunlarıyla korkutmaya başladı.

Apple'ın yeni gözdesi, devrimsel sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro, piyasaya çıkmasının üzerinden sadece birkaç hafta geçmişken bazı kullanıcıları endişelendiren bir sorunla karşı karşıya. Donanım kaynaklı bu sorunda, cihazın ön yüzündeki koruyucu camda sebepsiz çatlaklar oluşmaya başladı.

Reddit Kullanıcıları Vision Pro’da Çatlaklar Tespit Etti

Daha çok yazılımsal sorunlarla anılan Vision Pro, bu sefer de donanım tarafındaki sorunuyla kullanıcıları korkutmaya başladı. Reddit’de paylaşılan fotoğraflar, cihazın gözlük kısmını kaplayan camda dikey çatlaklar oluştuğunu gösteriyor. Bu çatlakların oluşumunun ise herhangi bir darbe veya düşmeden kaynaklanmadığı belirtiliyor.

Apple Vision Pro Cihazlarında Çatlaklar Oluşmaya Başladı

Şu an için sorununun ne kadar yaygın olduğu netlik kazanmış değil. Ancak cihazın yüksek fiyatı ve henüz sınırlı bir pazarda bulunması, etkilenen kullanıcı sayısının görece daha az olduğunu düşündürüyor.

Daha endişe verici olan ise Apple'ın sorundan haberdar olup olmadığı ve çözüm sunup sunmayacağı belirsizliği. AppleCare kapsamında ön camın değiştirilmesi 300 dolar gibi yüksek bir ücret talep ediyor, AppleCare sahibi olmayanlar için ise bu masraf 800 dolara kadar çıkıyor.

Kullanıcılar camın Apple’dan kaynaklı olduğunu belirtiyor. Ancak Apple’ın bu çatlakları garanti kapsamında ücretsiz değişim yapıp yapmayacağı da bilinmiyor. Sorunun cihazın tasarımından kaynaklandığı tespit edilirse Apple'ın yaklaşımının değişmesi olası.

Apple Vision Pro Yakında Diğer Ülkelerde de Satılacak

Vision Pro'nun yakında Kanada, İngiltere ve Çin gibi diğer ülkelerde de piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak bu sorunun Vision Pro’nun diğer ülkelerde çıkışına engel oluşturup oluşturmayacağı ve satışları nasıl etkileyeceği merak konusu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Vision Pro Cihazlarında Çatlaklar Oluşmaya Başladı
İlginizi Çekebilir