Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE modelleri duyuruldu

Ersin Kılıç 15.09.2020 - 20:14
Kandaki oksijen oranını ölçen Apple Watch Series 6 ile birlikte uygun fiyatlı saat modeli Apple Watch SE modeli duyuruldu.

Apple geçtiğimiz dakikalarda başlayan sunumunda Apple Watch Series 6 duyurusu ile birlikte daha uygun fiyatlı saat modeli olan Apple Watch SE modelini duyurdu. Her iki modelin de 18 Eylül'de çıkacağı açıklandı.

Apple Watch Series 6 duyuruldu

Yeni Apple sunumu firmanın oldukça önem verdiği ürünlerinden Apple Watch ile başladı. Gününü büyük bölümünde Apple Watch saatini aktif oalrak kullandığını belirten Tim Cook, daha sonrasında ise saatin sağlık konusunda ne kadar önemli olduğuna değindi. Burada gösterilen videoda sağlık problemleri olan ve Apple Watch uyarıları ile zamanında müdahale edilen müşterilere yer verildiğini gördük.

Sonrasında ise geçtiğimiz aylarda yapılan iOS 14 sunumunda gösterilen el yıkama özelliğine değinildi. Bildiğiniz gibi Covid-19 ile birlikte tüm dünya el yıkamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğrenmiş oldu. Yeni WatchOS ile birlikte el yıkama takibi yapan bir özelliğe de yer verileceği açıklanmıştı. Bu özellik üzerinde bir kez daha durulduktan sonra ise Apple Watch Series 6 duyurusu yapıldı.

Farklı renk seçeneklerine (gri, mavi, altın sarısı ve kırmızı) sahip olan Apple Watch Series 6 ile duyurulan ilk özellik kandaki oksijen sayımını yapabiliyor olması. Sadece 15 saniyede bu işlemi yapabilen Apple Watch Series 6 daha da iyileştirilmiş bir Sürekli Açık (Always on Display) özelliği ile gelecek. 

Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE modelleri duyuruldu

Yeni saat ile birlikte daha iyi dizayn edilmiş arayüz seçenekleri de sunulacak. Daha önce farklı kişiler tarafından ayarlanan arayüzlerin indirilebileceği duyurulmuştu. Bu sunumda ise sisteme eklenecek olan yeni saat arayüzleri gösterildi. Bu konuda çok daha geniş bir yelpaze sunan firma Emoji odaklı bir saat arayüzü de geliştirmiş. Bu arayüzler artık çok daha kullanılabilir olacak. Yani bir fotoğrafçıysanız saat arayüzünüzde güneşin konumu gibi detayları takip edebileceksiniz.

Bu arayüzlerin ardında Solo Loop adı verilen tümleşik bir kordon duyurusu da yapıldı. Farklı renk seçeneklerine sahip olan Solo Loop dışında yine daha önce karşımıza çıkan farklı kordonların tümleşik versiyonları da duyurulmuş oldu. Family Setup özelliği ise çocuklarınızın saatleri üzerinde size kontrol imkanı sağlayacak. Onların kimlerle konuştuklarını, sağlık durumlarını takip edebileceğiniz gibi konum servisleri sayesinde nerede olduklarını da görebileceksiniz. Family Setup özelliğini kullanmak için çocuğunuzun iPhone sahibi olmasına da gerek kalmayacak. S6 işlemcisini kullanan Apple Watch Series 6 fiyatı 399$ olacak.

Apple Watch SE duyuruldu

Uygun fiyatlı Apple Watch olarak duyurulan bu model Apple Watch'ın sahip olduğu temel özelliklere sahip olacak. S5 işlemcisini kullanan Apple Watch SE modelinin Series 3'ten iki kat daha hızlı çalışacağı da açıklandı. Fiyatı ise 279$ olacak. Her iki saatin de 18 Eylül itibari ile satışa çıkacağı açıklandı.

Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE modelleri duyuruldu


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 19:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE modelleri duyuruldu
İlginizi Çekebilir