Aral'dan fiyatlar hakkında açıklama

Mahmut Saral 26.07.2010 - 19:26
Son günlerde özellikle Starcraft II fiyatları için eleştiriler vardı
ARAL - BASIN BÜLTENİ

8 Nisan 2010 tarihinde Activision Blizzard tarafından yayınlanan ve bizim de tüm basın ve müşterilerimizle paylaşmış olduğumuz Starcraft 2 oyununa ait fiyatlandırma ile ilgili olarak konunun dinamiklerini ve fiyatlandırma şartlarını bilmeyen kişilerce kasıtlı veya kasıtsız olarak firmamız hakkında maalesef hiçte hak etmediğimiz olumsuz görüşler ileri sürülmektedir.

Bilindiği gibi Starcraft 2 oyunu da dahil olmak üzere, tüm oyunlar ve hatta her türlü ürün, çeşitli bölge ve ülkelerde vergilendirme sistemleri, perakendeci kar oranları, satış adetleri, ülke riskleri, üreticilerin pazar stratejileri, vb. sebeplerle farklı fiyatlarda satılmaktadır. Genelde aynı oyun Amerika’da farklı, Avrupa’da farklı, Uzakdoğu’da farklı, Ortadoğu’da farklı, Rusya’da farklı, Türkiye’de farklı fiyatlarla piyasalara sürülmektedir. Maalesef ülkemiz için yapılan fiyatlandırmalarda genel olarak üretici firmalar zaten en yüksek fiyat grubu olan Avrupa fiyatlarını baz olarak almakta ve bunun üzerine ülkemize özel vergilendirme ve ekstra maliyetler devreye girmektedir. Birçok ekstra maliyeti firmamız kendi karşılamasına rağmen Starcraft 2 oyununu perakende noktalarımızda ancak ortalama tavsiye edilen 140 TL’lik fiyatla satışa sunabilmekteyiz.

Bu oyunla ilgili üretici firma bir sübvansiyon da yapmadığı için kendi kar marjımızdan olan sübvansiyonumuz ancak bu kadarına izin vermektedir. Ayrıca hiçbir yerde oyun yazılımına uygulanmayan ÖTV gibi ekstra vergi yüklerinin kaldırılması konusunda da ilgili kurumlardan maalesef bugüne kadar hiçbir netice alamadık.

Bu zor şartlara rağmen Starcraft 2 oyununu dünya ile aynı anda tüketicilerimizin beğenisine sunmayı başardık. Bütün bu açıklamaların ışığı altında bizleri anlayışla karşılayacağınıza ve hakkımızda kasıtlı olarak çıkarılan olumsuz kampanyalara itibar göstermeyeceğinize olan inancımız tamdır.

Saygılarımızla

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Aral'dan fiyatlar hakkında açıklama
İlginizi Çekebilir