Araştırmaya göre yeni nesil çocuklar kalem tutmakta zorlanıyor

Furkan Güler 27.02.2018 - 15:12
Çocuk yaşta başlayan teknoloji bağımlılığının geri dönüşü olmayabilir.

Teknolojinin artık hayatımıza girdiği ve dolayısı ile yaşam tarzımızı belirlediği kaçınılmaz bir gerçek oldu. Ancak bu konuda ebeveynlerin dikkat etmesi gereken büyük bir nokta var. İngiliz pediatri uzmanı olan Sally Payne, The Guardian'a, çocukların okula geldiğinde kalem tutmakta zorlandığını ve temel hareket becerilerini erken yaşta sahip oldukları teknoloji bağımlılığı yüzünden kaybettiklerini söyledi. Aslına bakarsanız bunun ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü erken yaşta elinde tablet verilen çocukların teknoloji bağımlısı olması, somatik sinir sistemine zarar veriyor. Küçük yaşta bir bireyin bu şekilde zarar görmesi sonucunda, bu zararın kapatılması ilerleyen yaşlarda oldukça zor oluyor.

Yeni nesil çocuklar, teknoloji bağımlılığı yüzünden kalem tutamıyor

Diğer bir yandan Payne, açıklamasının ardından çocukların ellerini ve kaslarını daha çok harekete geçirici aktivitelere teşvik edilmesinin yararlı olabileceğinin altını çizdi. Hatta başka bir araştırmaya göre okul yaşı gelmiş bazı teknoloji bağımlısı çocuklar, diğer çocukların normal bir şekilde kalem tutacağı vakte geldiği zaman kalemleri, aynı birer mağara adamı gibi tutuyor. Bu yüzden İngiltere'deki çoğu okulda bunun önlemini almak amacı ile birinci sınıfa başlayan çocuklara, beden eğitimi dersi saatinin fazla hale getirildiği belirtildi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 04:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2018 03:11
Biz tutabiliyorduk da ne oldu sanki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 22:22
Kalem tutakta zorlansın o mesele değil de esas kitap okumaya zorlanırsa o sıkıntı..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 18:52
siz siz olun çocugunuza 8 yaşına gelmeden elektronik heleki akıllı telefondu tabletti bilgisayardı vermeyin cünkü bu yaş altı cocuklar radyasyonu 10 kat daha fazla emiyor vucud benden söylemesi gençlik yaşına gelmeden cok kötü hastalıklarla mücadele verir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2018 18:21
yeni nesil bir nevi mal olarak doğuyor da ondan...sosyalleşme yok,dışarıda oyun oynama(top,seksek,saklambaç)yok,arkadaşlık kurmak yok,doğal olarak ver eline telefon ve tableti de bir şey bekle sonra:(:(:(
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 27.02.2018 18:20
Benim oğlum 8 aylıkken klavyeyi görünce heyecanlanıp tuşlara basmaya çalışıyordu. 2 yaşında dualshock u zar zor tutmaya başladı, tabi sadece analoglarla oynuyordu. Şu an 3 yaşında ve dokunmatik ekranları çok iyi kullanıyor. İnsanlığın mecburi geleceği böyle yetişecek sanırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Araştırmaya göre yeni nesil çocuklar kalem tutmakta zorlanıyor
İlginizi Çekebilir