Arkham City'e kötü adam koymak o kadar kolay değil

Murat Halilbeyoğlu 7.07.2011 - 14:17
Ne de olsa dengeleri bozmamak lazım
Rocksteady'nin merakla beklenen oyunu Batman: Arkham City'nin içerisinde birçok kötü adam ile karşılaşacağımız gibi eminiz içinizde "Keşke şu da olsaydı" diyeceğiniz eksikler de bulunmaktadır. Ancak şunu bilmelisiniz ki özellikle bu tarz oyunlara kötü adam yerleştirmek ne yazık ki o kadar kolay değil. Bizler için "ne kadar çoksa o kadar iyidir" mantığı geliştiriciler için tamamen ters yönde ilerliyor.

Eidos oyun pazarlama yöneticisi Dax Ginn'in söylediklerine bakarsak:

"Genellikle oyunlarda Penguen, Joker, Bilmececi gibi karakterleri Boss olarak koymak o kadar kolay değildir. Üstelik oyunlarda Boss'a gidip tek bir yumrukla yere sermek istemezsiniz. Biraz zorlasın istersiniz. Hâlbuki eğer Batman, Bilmececi'ye bir yumruk atarsa onu gerçekten de yere serebilir."

Arkham City'e kötü adam koymak o kadar kolay değil
Her şeyden önce Batman evrenindeki her karakterin aslında birer ölümlü olduğunu da belirten Ginn, dolayısı ile bu karşılaşmaların inanılabilir ve zevk alınacak bir halde sunulmasının gerekliliğini de savunuyor.

"Onların hepsi insan. Onlar ölümlü. Batman ölümlü bir adam, ama tam anlamıyla sağlam bir adam. O yüzden sırf oynanış mantıklı olsun diye Bilmececi gibi bir adamın bir anda insanüstü güçlere sahip olması durumunun önüne geçmeliyiz. Bilmececi zeki bir adam ancak insanüstü bir varlık değil dolayısı ile Batman ve Bilmececi arasındaki savaş sadece zeka savaşı olmalı."
Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 07:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arkham City'e kötü adam koymak o kadar kolay değil
İlginizi Çekebilir