1/3

Arkham City'nin kötü adamları - Bölüm 2

Murat Halilbeyoğlu 6.05.2011 - 13:09
Yazı dizisinin ikinci bölümünde Çift Surat var

Harvey Dent, belki de Gotham şehrinin Batman’den sonra başına gelmiş en iyi ikinci şeydir. Tabii ilk başlarda…

İlk defa 1942 yılında, Detective Comcis’in 66. sayısında karşımıza çıkan Harvey Dent, orada kendisini Çift-Yüz olarak tanıtmıştı. Ekranda da birkaç kez gözüken Dent, aslında ihanete uğramış iyi ve aklı karışık bir insandan fazlası değildir. Two-Face, IGN’de “Çizgi Romanlardaki En Muhteşem Kötü Adamlar” listesinde 12. sırayı almıştır.

Farklı Çift Surat’lar

Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılan Dent, Gotham şehrinin başsavcısı olarak çizgi romanlara adımını atmıştır. Dent, başlarda Batman’in müttefiki iken daha sonradan suç dünyasına adım atmış ya da kendisini bir anda bu dünyanın içerisinde bulmuştur. Her ne kadar hayatı, işi gereği, suçlular içerisinde geçse de o zamana kadar zerre bozulmamış olan Dent’in bir anda bu şekilde değişmesinin sebebi birkaç farklı versiyonla anlatılmıştır.

Klasik hikayede Dent, Gotham’ın belalısı Salvatore Maroni’yi “Bookie” Benson adındaki kişiyi öldürmekten dolayı mahkemeye çıkartır. İlk şahit olarak Batman çağırılır. Batman’in ifadesi sırasında Maroni ona yalancı diye bağırır ve Dent’ten kanıt göstermesini ister. Dent suçlamanın delili olarak Maroni’nin çift tarafı da tura olan şans parasını gösterir ve onun suç mahallinde bulunduğunu ve üzerinde Maroni’nin parmak izlerinin olduğunu söyler. Duruma sinirlenen Maroni o sırada Dent’in suratına asit fırlatır. Batman araya girip Maroni’yi bir yumrukla yere serse de Harvey Dent’in aside maruz kalmasını engelleyemez. Yüzünün yarısı yanan Dent, daha sonradan Çift-Yüz adıyla suç dünyasına adım atar ve ilk iş olarak Maroni’yi öldürür ve sonrasında teslim olup gönüllü olarak polis nezaretine girer.

Tommy-Lee Jones’un canlandırdığı Harvey Dent, Batman Forever filminde karşımıza The Riddler’ın suç ortağı olarak karşımıza çıkar. Temeli aynı da olsa buradaki hikaye biraz daha farklıdır. Harvey Dent yine Gotham’ın başsavcısıdır ve olay yine mahkemede geçer, ancak bu sefer sandalyede oturan kişi Maroni’nin kendisidir. Maroni, Harvey Dent’e asit fırlatırken Batman yine araya girmeye çalışır ancak yetişemez. Dent yüzünün sağ tarafını elindeki dosya ile korurken sol tarafına gelen asit yüzünün yanmasına neden olur. Ancak Dent bu sefer başına gelen olay için Batman’i suçlar ve onun karşısına Çift-Yüz adında bir suçlu olarak çıkmaya başlar.