1/2

Armikrog (İlk Bakış)

Mert Günhan 30.06.2013 - 15:18
The Neverhood'u yapan kadroyla yeniden!
1996 Yılına dönelim, hayallerin henüz taze olduğu ve oyuncu jenerasyonun basit fikirlere olan aşkının oldukça güçlüğü o harika yıllara.  İşte o dönemler de çıkan muhteşem bir yapımdı The Neverhood.

Sanatın, özgünlüğün ve macera türünün bir araya geldiği, The Neverhood, Inc. tarafından geliştirilen ve animasyon sanatçısı Doug TenNapel tarafından yaratılan bir oyundu The Neverhood. Atmosferi, hikayesi, müzikleri ve “claymation” denilen bir teknikle stop-motion olarak üretilmesiyle oynayanların gönlünde taht kurmuştu fakat finansal olarak başarılı olmamıştı.
Claymation, hamurlarla yapılan bir animasyon tekniğidir, Tim Burton’ın “Nightmare Before Christmas” gibi pek çok işinde görebilirsiniz bu tekniği, yapımı zahmetlidir, zordur ve gerçekten inanılmaz yaratıcılık ister.

Armikrog (İlk Bakış)
The Neverhood’dan önce bu teknikle bir oyun yapılmamıştı tabii. Doug TenNapel, Mike Dietz, Ed Schofield, Mark Lorenzen ve Stephen Crow sayesinde claymation tekniği ilk kez bir video oyununda kullanılmıştı ve o dönem çok popülerleşmeye başlayan üç boyutun, bir oyunun görsel sunumu için tek yol olmadığını kanıtlamıştı.

PlayStation ve PC için çıkan The Neverhood, çok fazla tanınmadı, çok fazla satmadı, ben çıktığı dönem oynayan şanslı azınlıktanım, elime arkadaşımın babası sayesinde CD’si geçmişti ve o CD’nin elime geçişi hayatımı ciddi anlamda değiştirmişti.


Şunu da belirtmeliyim, Doug TenNapel’ın o dönem kurduğu The Neverhood, Inc isimli şirket, daha önce Earthworm Jim 1 ve 2’de çalışan pek çok insanı içeriyordu, zaten Earthworm Jim’in yaratıcılarından birisi de Doug TenNapel  olduğundan, aynı ekibi tekrar toplayacağı bekleniyordu.
The Neverhood’un müziklerini Terry Scott Taylor yapmıştı, Taylor, bu müziklerle yılın oyun müziği ödülünü kazanmıştı.

Armikrog (İlk Bakış)
Armikrog, Wii U için de geliyor!
The Neverhood sadece 42.000 sattı. Sanatsal olarak bir mil taşı olan, gerçekten orijinal bir dünyaya sahip böylesi  bir oyun, aldığı çok yüksek puanlara rağmen satmadı, finansal olarak bir türlü tutunamadı.

1998 Yılında Skullmonkeys isimli bir platform oyunu ile The Neverhood’un hikayesini devam ettiren TenNapel, The Neverhood ile ilgili başka bir şey yapmadı, ta ki...

12 Mart 2013’te Facebook hesabıma bakarken, muhteşem bir haber gördüm, Doug TenNapel, The Neverhood sayfasından eski  arkadaşları Ed Schofield ve Mike Dietz ile bir araya geldiğini, yeni bir “The Neverhood” tadında macera oyunu yaptıklarını duyurmuştu.