Armored Core 6: Fires of Rubicon, Steam üzerinde inanılmaz bir başarıya ulaştı

Taylan Bal 29.08.2023 - 15:12
FromSoftware'in yakın zamanda piyasaya sürdüğü Armored Core 6: Fires of Rubicon, şimdiden etkileyici bir başarıya ulaştı ve 2023'ün en büyük Steam oyun çıkışlarından biri oldu.

Bu, mecha odaklı serinin yeni bir girişi ve Armored Core 6'nın on yılın üzerindeki bir aradan sonra olumlu eleştirel ve hayran tepkisi toplamasının ardından son zamanlarda sıkça tartışılan bir konu oldu. Armored Core 6, son birkaç yıldır FromSoftware'in ünlü olduğu türden tamamen farklı bir türde olmasına rağmen geliştiricilerin bu seriyi yepyeni bir kitleye yeniden tanıtma konusunda ne kadar çalıştığını gösteriyor.

Armored Core 6 oldukça beğenildi

Oyunun popülaritesi, Armored Core 6'nın Souls benzeri başlıkların önceden piyasaya sürüldüğü ruhu taşıdığını gösteriyor. Bu, oyuncuların farklı seçenekler ve stratejilerle robotlarını özelleştirmelerini içeriyor. Aynı zamanda oyuncular, robotlarını çeşitli şekillerde dekore etme fırsatı da buluyorlar. Ayrıca birçok kişi, belirli bir temaya göre nasıl bir robot oluşturduklarını da paylaştı. Oyun, Steam'de büyük bir ilgi gördü ve eşzamanlı oyuncu sayısı da dikkat çekti.

Oyunu aynı anda 150,959 oyuncu oynadı

SteamDB, Valve'ın platformu için bir veritabanıdır ve burada oyunlar hakkında analitik veri ve diğer bilgiler sağlar. Bu grafikler, belirli oyunları aynı anda oynayan oyuncu sayısını içerir. Bu verilere dayanarak, Armored Core 6'nın lansman sırasında aynı anda en fazla 150,959 oyuncuya sahip olduğu görülüyor.

Armored Core 6'nın sayıları, Hogwarts Legacy ve Baldur's Gate 3 gibi oyunların aynı anda oynanan oyuncu sayısına ulaşmasa da, FromSoftware'in daha göreceli olarak niş bir serisi olan Armored Core için oldukça etkileyici bir rakam. Diğer FromSoftware oyunlarının lansmanlarıyla karşılaştırıldığında, Armored Core 6, stüdyonun en büyük ikinci çıkışını yakaladı. Armored Core 6'nın oyuncu sayısı, aynı zamanda son haftasonu boyunca da yakın zamanda aşıldı ve 156,171 oyuncuya ulaşarak yeni bir tüm zamanlar rekoru kırdı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 01:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 20:16
elden ring etkisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Armored Core 6'ın büyük başarısı
İlginizi Çekebilir