Artifact'in mikro ödeme sistemi tartışmalara sebep oldu

Korhan ONUK 19.11.2018 - 14:52
Valve, cebimizdeki paraya göz dikti.

Valve'in duyurulduğu günden beri tartışma konusu olan Artifact adlı kart oyunu bugün itibariyle betaya açıldı. Oyuncular Dota 2 temalı oyunu deneyimlemeye başladı, bununla birlikte oyundaki mikro ödeme sistemi hakkında da tepkiler ortaya çıkmaya başladı.

Oyunu tam anlamıyla oynamak için para harcamamız gerekiyor. 

ArtifactSteam üzerinden 109,95 TL fiyatıyla satılıyor. Bu fiyatla oyunu sayın aldığınız zaman, 54 karttan oluşan iki ana desteye sahip oluyorsunuz. Her deste; 5 kahraman, 9 eşya ve 40 diğer karttan oluşuyor. Ayrıca oyunu aldığınızda 10 adet de kart paketi sizin oluyor. Bu kart paketlerini açtığınızda, bir tanesi nadir olmak üzere 12 kart kazanıyorsunuz. Ve son olarak Draft kısmında kullanabileceğiniz beş adet turnuva bileti envanterinize ekleniyor.

Artifact ile ilgili sorun da buradan sonra ortaya çıkıyor. Eğer ki destelerinizi büyütmek istiyorsanız (ki bu bir kart oyunu isteyeceksiniz), Valve pamuk eller cebe diyor. 12 kart içeren kart paketlerinden bir tanesinin fiyatı 2 dolar (yaklaşık 11 TL) olacak. İyi kart elde etme ihtimalini söyleyen bazı oyuncuları dikkate alırsak, Artifact'te bir şeyler yapmak için oldukça fazla para harcamamız gerekiyor. 

Draft kısmında kullanacağımız biletlerimiz bittiğinde, bu sefer beş bilet almak için Valve sizden 5 dolar (yaklaşık 27 TL) ödemenizi istiyor. Biletinizi geri almak için girdiğiniz turnuvada en az üç maç kazanmalısınız. Dört maç kazanırsanız bir, beş maç kazanırsanız da iki kart paketi kazanıyorsunuz. İki kez kaybettiğinizde ise turnuvadan atılıyorsunuz. 

Valve, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Artifact'i herhangi bir ek ödeme yapmadan oyuncuların rahatlıkla oynayabileceğini belirtti. Ayrıca işe yaramaz kartları eritip, yeni kartlar yaratabileceğimiz bir sistem de oyuna eklenecek. Ancak Artifact gibi kart toplama üzerine odaklanan bir oyunun, bu kadar çok mikro ödemeye odaklı olması sizce de mantıksız değil mi?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2018 15:38
valve a** senin ya, bu bir tarafı kırık absürt kart oyununa verdiğin değerin yarısını dota 2'ye verseydin şimdi en çok oynanan moba olurdu, HL 3'e verseydin beş aya çıkarırdın. Gabe üzdün bizi Gabe
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 18:25
bu oyun tutmaz 6 aya unutulur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 17:06
Artifact değil Artifukt
Kalan Karakter: 300 Gönder
Artifact'in mikro ödeme sistemi tartışmalara sebep oldu
İlginizi Çekebilir