Artık PS3 oyunları PC'de de çalışacak!

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
Artık PS3 oyunları PC'de de çalışacak!
1 Nisan şakasıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. - MK


Sony başkanı Kaz Hirai, Penny Arcade Expo 2010 organizasyonunda önemli bir açıklama yaptı ve Sony'nin gelecek planları hakkında bilgiler verdi. Bunlardan en önemlisi Sony'nin artık PC platformuna da ağırlık verecek olması. Hemen aklınıza, "PC için oyun geliştirmeye başlanacağı" gelmesin, çünkü değil.

Artık PS3 oyunları PC'de de çalışacak!


Sony, PS3 konsolunun temelini oluşturan mainboard yapısını harici olarak yeniden tasarlıyor. Böylelikle bu yeni teknoloji, PC'nizin anakartına ekran kartı yerleştirir gibi takılabilecek.

Şu an tek sorun olarak Blu-Ray sürücüsünün gerekliliğini öne süren Hirai, Panasonic firmasıyla ortaklaşa olarak PC için ekonomik bir optik okuyucu ihalesi de imzalamış. Muhtemelen 100 $ etiketiyle satılması beklenen bu teknoloji, 2011'in ortalarına doğru raflarda olacak.

Optik okuyucu fiyatları konusunda henüz kesinlik bulunmazken, en fazla 30 $ seviyesinde olması için uğraşılıyor.

Bu kararın PS3'ün kâr politikasına zarar vermeyeceği, aksine kârı artıracağı düşünülüyor. Çünkü daha az malzeme kullanımıyla, daha ucuz fiyata donanım satılabilecek. Öncelikli amaç olarak az olan oyun satışlarının artırılması düşünülüyor. Zira son dönemde birçok kaliteli oyun çıkmasına rağmen satış rakamlarında istenen düzeye ulaşılamıyor.

Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Artık PS3 oyunları PC'de de çalışacak!
İlginizi Çekebilir