Artık WhatsApp üzerinden reklam mesajları gelecek

Onur Güner 25.08.2016 - 20:41
Hem de bütün bilgilerimiz Facebook üzerinden paylaşılacak
Ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hatırlayacağınız üzere 2014 yılında Facebook'un bünyesine katılmış ve birtakım yenilikler getirmişti. Ardından ise Facebook kan kaybetmeye başlamış ve birkaç tane yeni projelerini duyurmuştu. Bir açıklama da, şirketin bünyesinde bulunan WhatsApp için geldi. Yapılan açıklamaya göre artık uygulamanın bazı gizlilik politikaları değişti. Öyle ki, bugüne kadar reklam almayan WhatsApp artık reklam alacak ve kullanıcılara reklam mesajları gidebilecek. Ama bizim onayımız alındıktan sonra. Yani eğer siz onay vermez iseniz, şuanlık reklam mesajları gelmeyecek. Değişen bazı gizlilik politikaları ise şöyle; eğer siz onay verir iseniz, telefon numaranız Facebook hesabınız üzerinden paylaşılacak ve böylelikle Facebook profilinizde olan arkadaşlarınız sizi WhatsApp üzerinden de ekleyebilecek. Ayrıca kişinin en son ne zaman çevrimiçi olduğu, son durum olarak ne yazdığı vs. gibi özellikler de Facebook üzerinden yayınlanacak. Şayet aşağıda ki gibi onay isteyen mesaj gelir ve sizde onay verirseniz, bilgileriniz anında profilinizde paylaşılacak.

Artık WhatsApp üzerinden reklam mesajları gelecek
Facebook üzerinden reklam veren şirketler de size WhatsApp üzerinden reklam mesajları atabilecekler.
Ancak merak etmeyin, mesaj gizliliği hala devam ediyor. Eğer konuşmalarınızı şifreler iseniz, bu konuşmalarınızı kimse göremeyecek. Bu konu hakkında ise şirket tarafından yapılan açıklamada, ''Şifrelenen mesaj içerikleri tamamen özel kalacak ve kimse onları göremeyecek. Ne WhatsApp, ne Facebook ne de bir başkası.'' ifadelerine yer verildi.

Değişen bir diğer özellik ise, artık WhatsApp üzerinden normal SMS mesajı gibi teslimat uyarıları, görüşme bilgileri, hatırlatıcı, bilet bilgisi vs. gibi bizleri ilgilendiren bilgilendirici mesajlar da gelebilecek. Ancak reklam olarak ise bazı şirketlerin pazarlama mesajları da gelecek ve bu mesajlar için bizim onayımıza gerek yok. Yani Facebook üzerinden gelecek reklam mesajları için onayımız gerekiyor ancak direkt olarak gelecek pazarlama mesajları için maalesef şirket bizi tanımıyor. Şirket bu konu hakkında  yaptığı açıklamada ise, ''Kullanıcıların alacakları pazarlama mesajları, onların ilgisini çekebilecek mesajlar olacak.'' ifadelerini kullandı. Bakalım bu uygulama WhatsApp'ın kullanıcı sayısını etkileyecek mi bekleyip göreceğiz.

Unutmadan söyleyelim; şirket bu yenilikleri 3-4 ay içerisinde yürürlüğe sokmayı planlıyor..
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2016 01:35
SMS reyize devam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2016 23:34
Yanlışlıkla kabul ettim, düzeltmenin bir yolu yok mu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2016 14:18
bir sürü mesajlaşma programı var . ona geçeriz. zaten çoğu uygulama reklam uygulaması gibi oldu. bir haber okuyacaksın. açıyorsun uygulamayı 80 tane reklam çıkıyor. videolu fotolu sesli falan... çok sinir bozucu. ölçüyü kaçırdılar artık. reklam yerine ücretli yapsınlar. 3 lira 5 lira verelim...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2016 11:39
Facebook öylesine bakıyorum herkes 100 like alabilme yarişında şekilden şekile mekandan mekana koşarken bu tiplerin paylaşımlarını hızla geçip habrler ilgnç şeyler bulup okuyorum böyle bişey olursa direk siliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MonoLog
MonoLog 26.08.2016 15:16
Saçmalanmış geçmiş olsun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Artık WhatsApp üzerinden reklam mesajları gelecek
İlginizi Çekebilir