Assassin's Creed 2'e Rönesans üzeri uçuş...

Sami Türk 6.07.2010 - 12:17
Assassin's Creed 2'e Rönesans üzeri uçuş...

         Assassin’s Creed 2 (Haşhaşin Tarikatı), dikkat çekmiyorum diye yakınamaz, zira E3’te Ubisoft’un başka hiç bir oyununda böylesi detaylı konu ve aksiyon-macera mevcut değildi. Fuar hollerinde de gözden kaçması imkansız büyüklükte bir mega posteri var kahramanımızın. Oyun içerik açısından da çok zengin.

         Bir İtalyan genci: Asil bir soydan, vücudu pazulu ve diğer taraftan da akıllı; böyle birinin kadınların kahramanı olduğunu söylemek bile fazla. Fakat Ezio Auditore da Firenze’nin karanlık tarafları da var. Ailesi, ölümcül bir aldatmanın kurbanı olduktan sonra Ezio öldürmeyi öğrenir, aklında sadece intikam vardır. Ezio, ilk oyunda, haçlılar zamanında cinayetler işleyen figürün ikinci enkarnasyonu. Bu adam, Venedik ve Floransa’da rönesans zamanı, yani 15. asırda yolculuk yapan bir atasının hatıralarına giriyor.

1. video:


         Ezio, halka açık prömiyerini Los Angeles’teki oyun fuarı E3’te kutladı. Hem de yapımcısı Ubisoft’un basın konferansında değil, bilakis Sony Computer Entertainment’da. Bununla birlikte oyun, 2009 kasımında hem PlayStation 3 hem de Xbox 360 ve aynı zamanda da Windows PC’ye çıkıyor. PS3 için fazladan altı ilave silah olacak. Ama diğer platformlarda da oyun hiç de kötü denemeyecek 30 savaş aleti barındıran bir cephaneyle boy gösterecek.

         Yapımın, İtalyan dünyasını gösteren sahneleri heyecanlandırıyor. Geliştiriciler, canlı, hayat dolu ve insanların serbest hareket ettiği bir şehri gösterdiler. Ezio, tırmanma sanatıyla her şeyden evvel evlerin çatılarında duruyor, nihayetinde görevleri cinayet işlemek üzerine. Karakterin saldırı methodları selefine göre gözle görülür artış sağlamış. Mesela komik-meşum bir tesiri olan çene vuruşuyla iki rakibini eş zamanlı saf dışı edebiliyor. Saman balyasında saklandığında da muhafızları içeri çekip orda katledebiliyor.

2. video:


         Grafik açısından, bilhassa Leonardo da Vinci’nin inşa ettiği aletlerden biriyle yapılan uçuş şahane görünüyordu. Aletin kanatları hareketsiz ve yükselebilmek için oyuncu ateşten ateşe uçmak ve sağladığı basıncı kullanmak zorunda. E3’te takdim edilen gece sahnesinde bu, Venedik semalarında aynı zamanda havai fişekler patlatıldığından ve muhafızlar da yanan oklarını bu "garip kuşa!" fırlattıklarından oldukça hoş bir görüntü sunuyor.

         Ubisoft, Prince of Persia ve Splinter Cell karışımı hazırladığı bu oyununun halefiyle yine oyuncuların gözüne girecek gibi görünüyor.

KAYNAK
Assassin's Creed 2'e Rönesans üzeri uçuş...
golem.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed 2'e Rönesans üzeri uçuş...
İlginizi Çekebilir