Assassin's Creed 3 çok "hassas" bir noktaya değinecek

Murat Halilbeyoğlu 15.05.2012 - 11:50
Zamanında bu işler böyleymiş
Ubisoft'un ünlü sersinde artık üçüncü bölüme geliyoruz. Çoğumuz Assassin's Creed III'ü merakla bekliyoruz. Bildiğiniz gibi serinin beşinci oyunu Amerikan Bağımsızlık Savaşı döneminde geçiyor.

Oyun her ne kadar teknik olarak Amerika'da geçse de oyunun baş yazarı Matt Turner "İşin doğrusu 1783'e kadar Amerika diye bir ülke yoktu ve bizim oyunumuz da o tarihte bitiyor" diyerek aslında sadece kıta olarak Amerika'da oynayacağımızı belirtmiş oldu.

"Ülkenin kuruluşuna kadar Amerika dediğimiz ülke sadece İngiltere'nin dış toprakları olarak görülüyordu ve bu savaş da yabancı topraklarda bir iç savaş olarak değerlendiriliyordu."

Bu da Ubisoft'un oyunda bir bakıma tarafsız kalmasını sağlıyor nitekim baş kahramanımız Connor her iki taraftan da değil.

Assassin's Creed 3 çok "hassas" bir noktaya değinecek
"O ne Britanyalı ne de Kolonilerden ve bu işe dahil olmak konusunda kendisine ait nedenleri mevcut, sadece kendi çıkarları devrim ile çakışıyor. Bizim hikayemiz hem Assassin'ler hem de Templar'lar ile alakalı, bizim odak noktamız o."

Öte yandan oyunun bir diğer ilginç noktası da o zamanlarda var olan köleleğin oyunda da mevcut bulunacak olması. Her iki taraf da onlara özgürlük sözü verdiği için kölelerin de savaşta yer aldığı biliniyor. Bu konuda ise Matt "Biz bu tarz bir konunun hikayede yer almayı hak ettiğini düşünüyoruz çünkü bu çok ciddi bir durum ve olabildiğince en üst düzeyde saygı ile yaklaşılmalı. Lakin o zamanda olmuş bir şeyi de utanıp saklayacak değiliz."

Dolayısı ile yeni oyunda kölelikle ilgili bir bölümün de olacağı muhtemel.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 19:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed 3 çok "hassas" bir noktaya değinecek
İlginizi Çekebilir