1/3

Assassin's Creed 3

Alper Kocamaz 18.12.2012 - 12:22
Özgürlük huzur getirir mi ?
Aşağıda yer alan "Assassin's Creed 3" hakkındaki güzel inceleme yazısı, Purblecak nick'li okurumuz Alper Kocamaz tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın

Artılar: Dövüş sistemi, akıcı oynanış, hikaye ve hikayedeki sürprizler.
Eksiler: Bug'lar, Desmond'ın hikayesinin sonu daha iyi olabilirdi.

Grafikler: 9/10
Ses: 9/10
Oynanış: 9/10
Genel: 9.4/10

Rise
Bu nesilde başlayan belki de en iyi seri olan Assassin’s Creed’in üçüncü oyunu ile 12. yüzyılın Kutsal Topraklar’ında başlayan, sonrasında 15. yüzyılın İtalya’sında Rönesans’a şahit olduğumuz yolculuğumuzun son durak noktası 18. yüzyılın Amerika’sı oluyor. Tarihi olayları ve karakterleri kendi yarattıkları hikayeyle birleştiren serinin bu seferki amacı Amerikan Devrimi’ni gerçekleri çarpıtmadan, oyunun temel hikayesiyle tarih arasında düzgün bağlantılar kurarak oyuncuya aktarmak.

Assassin's Creed 3
Oyununun Amerika’da geçeceğini ve oradaki özgürlük savaşını anlatacağını duyunca başta yadırgamıştım. Tarihi ve mimarisi çok daha zengin olan onlarca mekan varken  gidipte Amerika gibi Assassin’s Creed’e zıt bir yer seçilmesi bana saçma gelmişti. Her ne kadar Ubisoft oyunda Amerikan propagandası yapılmayacağını belirtsede artık bu zamanda bu türden laflara inanılması pek kolay olmuyor.

Ama iyi ki Ubisoft benim bu düşüncelerimi boşa çıkardı. Endişelerimin büyük bir kısmı gerçekleşmedi ve günümüzde Amerikan progapandası yapan bir sürü oyun bulunurken 
bunlara bir de Assassin’s Creed eklenmedi. Ubisoft, Assassin’s Creed III’te tarafsız kalmayı başarabilmiş ve olaya savaşın her iki tarafından da bakmamızı sağlamış. 

Üstelik bu tarafsız kalma olayı sadece Amerika-İngiltere arasındaki mücadeleyle kalmamış oyunun temel hikayesi olan Assassin ve Templar arasındaki çekişmeye de sıçramış. Şimdiye kadar hep Assassin’lerin gözünden gördüğümüz hikaye AC III ile birlikte gerçekçi bir şekilde masaya yatırılıyor ve her iki tarafın sebeplerini  öğrenip hangi tarafın haklı olduğuna kendimiz karar veriyoruz.