Assassin's Creed Chronicles: India

Ersin Kılıç 25.01.2016 - 14:20
Maceranın yeni durağı Hindistan.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Assassin's Creed Chronicles: India
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Platform
Merlin Puanı 60
30 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%92
Artılar Gizlilik unsurları. Görsel tarzı gayet başarılı
Eksiler Yapay zeka yok. Aksayan oynanış dinamikleri
Assassin's Creed evreni her çıkan oyunu ile biraz daha genişlemeye devam ediyor. Ana seride İstanbul dahil olmak üzere birçok şehri ziyaret ettiğimiz serinin son durağı İngiltere olmuştu. Tabi Ubisoft, Assassin's Creed için yaptığı yan oyunlar ile birlikte farklı lokasyonlara ve farklı bir oynanışa da imza atıyor. İşte Assassin's Creed Chronicles üçlemesinin ikinci durağı olan Assassin's Creed Chronicles: India'da oyuna da adını veren Hindistan'a gidiyoruz.

Oyunda Arbaaz Mir isimli suikastçiyi kontrol ediyoruz. Serinin hayranlarının Assassin's Creed: Brahman çizgi romanından hatırlayacağı Abraaz, tıpkı çizgi romanda olduğu gibi Hindistan'daki mücadelesini sürdürüyor. Çizgi romanda toprakları ve halkı için mücadele eden karakterin bu nedenle geçmişine tekrar değinilmemiş. Oyuna başladığınız anda çok kısa bir sekans ile kendinizi olayların içerisinde buluyorsunuz.

Assassin's Creed Chronicles: India
Brahman romanından 2 sene sonra yani 1841 yılında geçen yapımda, Sikh İmparatorluğu ve Doğu Hindistan şirketi arasındaki mücadele devam ediyor. Ülkenin karmaşaya sürüklendiği bu anlarda, tapınakçılar ile mücadelenin yanı sıra akıl hocamız Hamid ve sevdiğimiz Pyara Kaur'u korumaya çalışıyoruz. Oyunun ana hikayesi bu olgular üzerine kurulmuş ama oyun sırasında irili ufaklı dallanmalar meydana geliyor.

Assassin's Creed: India oynanış olarak China'nın izinden gidiyor. 2.5D dediğimiz oyun genel olarak 2D platform üzerinden işlese de platformlar arası geçişler ile birlikte oyun alanındaki derinlikte arttırılmış. Ana serinin dinamiklerine sahip olan oyunda gizlice ilerlemek çok daha önemli bir yer teşkil ediyor. Düşmanlarınızın görüş açıları, baktığı yönler ya da oyun alanında karşılaşacağınız tuzaklar ilerleyişiniz için dikkat etmeniz gereken unsurları oluşturmuş. Tırmanma adına çok büyük bir serbestliğin olmaması oyunun en garipseyeceğiniz yönlerinden biri olabilir. Yani normalde çok küçük bir çıkıntıya tırmanamıyorken oyunun size işaret ettiği alanlarda kolaylıkla fink atabiliyorsunuz.
 
Tabi karşılaştığınız düşmanları kılıç, sis bombası ya da kanca gibi silahlarımız ile alaşağı etmek mümkün. Bu silahlar dışında tıpkı Zeyna'nın silahına benzeyen bir Chakram'ımız bulunuyor. 1841 yılında geçen oyunda doğal olarak o dönemin silahlarına da yer verilmiş. Kılıç kullanan düşmanlarımızın yanı sıra tabanca ve tüfek kullananlarla da karşılaşıyoruz. Zaten bu konuda zorlayıcı bir yanı olan oyun, silahlar ile birlikte daha da zorlu bir hale gelmiş. Ana seride de silahlı düşmanlar vardı ama bunlar ile iki boyutlu bir ortamda karşılaşmak doğal olarak kaçış dinamiklerinde daha zorlu bir yapıya sebep oluyor. Oyunun sizi daha çok gizli bir şekilde ilerlemeye ittiğini söylemeliyim.

Bu durum suikast konulu bir oyun için artı olacakken, oyunun dinamiklerinde karşılaştığınız bazı hatalar malesef bu durumu çileli bir hale sokuyor. Bazı düşmanlarınız yanlarından geçtiğinizde sizi görmezden gelebiliyorken çok daha zor görünebileceğiniz anlarda ise pür dikkat kesilebiliyorlar. Bölümler halinde ilerleyen India'da ufak bulmacalara da yer verilmiş. Daha çok zamana karşı mücadele edeceğiniz ya da eksik parçaları aradığınız tarzda bulmacalar ile karşılaşıyorsunuz. Oyunun geneli ise düşmanları geçme ve platform öğelerini çözme üzerine işliyor.

Assassin's Creed Chronicles: India
Oyunun görsel yanı en sevdiğim yönlerinden birisi oldu. Pastel tonlamaların kullanıldığı renk paleti oyun alanına güzel bir şekilde yedirilmiş. Döktüğünüz kan bile dekoratif bir dağılım gösteriyor. Platform derinliği oyun alanını daha aktif bir şekilde kullanmanıza olanak sağlıyor. Çözünürlük dışında grafiksel olarak başka bir ayara müdahale edemiyorsunuz. Bu durum çözünürlüğü arttırdığınızda tırtıklanmalara ve kaplamalardaki sorunlara yol açıyor.

Ekstra olarak oyundaki karakterler ve mekanlar hakkında bilgi alabildiğimiz bir kütüphanemiz bulunmakta. Ayrıca oyunu bitirdiğinizde farklı zorluklarda tekrar başlama ya da challenge görevleri ile oyun süresini arttırmak mümkün.

Sonuç olarak hali hazırda ana serinin dinamiklerinden bile sıkılan oyuncuları tatmin etmeyebilir ya da bir süre sonra sıkabilir ama platform türünü ve AC serisinin hayranıysanız Assassin's Creed Chronicles: India'ya göz atmanızda fayda var. Oyunun dinamiklerinde aksayan taraflar olsa da genel itibari ile sunmak istediğini oyuncuya yansıtabiliyor.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rangris01
Rangris01 4.06.2016 18:17
Assains Creed oyunlarını fazla oynamam bi 3 ünü oynadım birde 4 ünü herneyse satın aldım bu oyunu steamdan girdim oyuna 1 saat oynadım öyle bir sıkıcı bir oyunki grafikleri zaten berbat iyrenç bir oyun aldıgı parayı hic hakketmiyor bitirmedim zaten geri iadesini yaptım Hiç kimseye onermem bu oyunu ciddi ciddi berbat sıkıcı grafikleride zaten kötü aslında okadarda deyilde yinede sarmıyor grafikleri 60 puan çok bile bu oyuna dedigim gibi oynamayanlar sakın almasın bu oyunu parasına yazık olur gidip başka güzel bir oyun alın daha iyi mesela FarCry 2 falan alın bunu oynuyacagınıza FarCry 2 daha güzel bir oyun zaten nerdeyse aynı para 2 side :) :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
ptcsite
ptcsite 26.03.2016 01:52
Serinin en iyi oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2016 06:52
Bu oyuna 60 verilmesini gayet normal karsiliyorum. Anlamadigim, 3 kisinin 88 vermesi))) 1000 verseydiniz bari.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2016 19:59
Mobilde sarardı da PC de sarmadı beni açıkçası.Platform oyunlarını da severim aslında.Bunun biraz sıkıcı yanları var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2016 09:15
Şu oyuna sırf PC oyunu (incelemesi) olduğu için 60 vermediyseniz bende bişey bilmiyorum.. Bu sitede PC oyunlarının PS4 versiyonlarına daha yüksek puan verildiğine şahit oldum ben yani.. Zaten sitenin tarafıda belli 10 haberden 9 u PS4 haberi.. Neyse :))
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2016 19:58
pc nin daha iyi gözükmesi için hairworks olmasa da olur.burda iki video izleyip yorum yazan arkadaşlara bakmayın siz.Bu tartışma 1+1 dairede oturup da Dubleks dairede oturana enayi demeye benziyor (ya da villa xD).
Kye
Kye 29.01.2016 07:46
PS4te oyun oynanir diyen arkadas lutfen git witcher3te nvidia hairworks aciver de gel konsolunda.

Onu bir yana birakin, bu bir oyun sitesi, bilgisayar oynayan calisanlari da var konsol oynayanlari da. Bilgisayara karsi bir protesto yaptiklarini sanmiyorum acikcasi. Bazi oyunlarin ortalamanin altinda kaldigini kabullenmek gerek.
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2016 14:26
Çünkü oyun ps4de oynanır. Gayet normal bu durum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Chronicles: India
İlginizi Çekebilir