Assassin's Creed Mirage hakkında tüm bildiklerimiz

Murat Oktay 30.03.2023 - 13:27
Bu sene çıkacak olan Assassin's Creed Mirage'ın çıkış tarihi, konusu ve oynanış dinamikleri hakkında tüm bildiklerimizi bir araya getirdik.

Birçok sızıntının ardından doğrulanan Assassin's Creed Mirage çıkış tarihine doğru hızla ilerliyor. Ubisoft, yapım hakkında ağzını çok sıkı tutsa da çeşitli röportaj ve firmanın sunduğu bilgi kırıntılarında elde ettiğimiz bazı bilgiler de bulunuyor. Bu içeriğimizde Assassin's Creed Mirage hakkında tüm bildiklerimizi bir araya getiriyoruz.

Assassin's Creed Mirage hakkında tüm bildiklerimiz bilgi kırıntılarından ibaret

Yine de bazı önemli detaylar da bulunuyor. Örneğin oyunun nerede geçeceğini, ne kadar süreceğini ya da kaç bölgeden oluşacağını biliyoruz. O sebeple sizleri daha fazla bekletmeden tüm bildiklerimizi sıralamaya başlayalım.

Assassin's Creed Mirage hakkında tüm bildiklerimiz bilgi kırıntılarından ibaret

Assassin's Creed Mirage Çıkış Tarihi

Oyun bu sene içinde çıkacak. Henüz net bir tarih belli olmasa da önceki önemli sürüm oyunlarının genelde Ekim, Kasım ve Aralık aylarında çıktığını düşünürsek Mirage'da da bir farklılık olacağını düşünmüyoruz. Geçtiğimiz günlerde E3'e katılmayacağını açıklayan firma, E3 döneminde (12 Haziran 2023) kendi etkinliğini gerçekletirecek. Bu etkinlikte de oyunun çıkış tarihini açıklayacaktır.

Hikaye

Assassin's Creed hikayenin temellerine dönüyor. Assassin's Creed Mirage'ın yapımcısı Fabian Salomon bir röportajında, oyunculardan gelen çağrıyı dinlediklerini söylemişti. Ayrıca yine aynı röportajda Mirage'ın oynanış dinamiklerine dair bilgiler de verdi. Aşağıda oynanış bölümünde okuyabileceksiniz.

2020 yılında yayınlanan Valhalla'dan 20 yıl öncesini konu alan yapımda 17 yaşında babası ile yaşayan Basim'i ve onun nasıl bir suikastçiye dönüştüğünü göreceğiz. Basim'in, Roshan tarafından ona bir ideoloji ve özgür irade kazandıracağı eğitim sürecine tanık olacağız.

AC Mirage Hİkaye

Yapımcılar bunun AC1'in bir yeniden yapımı olmadığını, onu takdir etmek için hazırlanan bir yapım olduğunu söylüyorlar. Zaten yapımcılar tarafından açıklanan, oyunun Bağdat'ta geçeceği bilgisini de netleştiriyor.

Ayrıca hikaye boyunca Iran'ın kuzeyindeki Alamut Kalesi'nin inşa edilme sürecine de tanık olacağız. Daha önce The Secret Crusade ilk defa görünmüş olsa da gerçek anlamda kalede olacağız. Zaten eğitimizi de orada alıyoruz. Kaleye ayrıca Rogue ve Valhalla'da da değinilmişti. Bu, bizim AC serisinde de Alamut şehri ile de ilk tanışmamız olacak.

Oyunculara Alamut Kalesi'ni yakından deneyimleme fırsatı vermek çok önemli olsa da o dönemde kalenin inşası devam etmekteydi. O yüzden kale tam olarak hazır değildi. Zaten bunu fragmanda da görebiliyoruz. Sadece arka planda kalenin bulunduğu alandaki Suikastçı kamplarından bazılarını keşfedebileceğiz.

Assassin's Creed Alamut Kalesi

Şehir

Bağdat'ın dört farklı bölüme ayrıldığını biliyoruz. Her bölümde bir son boss ile kapışmamız olsa da bunların nasıl açığa çıkacakları henüz net değil. Hikayenin detayları ortaya çıktıkça onların detaylarını da öğreneceğiz.

Tarihi Akış

Bizler için en ilginç olacak noktalardan biri de burası sanırım. Oyunun geçtiği tarihi dönemde bölgede bulunan Türk Askerleri de yapıma dahil edilmiş. Samarra Kaosu olarak bilinen döneme denk gelen oyunda dönemin etki ve olaylarına da değinilecek.

AC Mirage Tarihi Akış

Oynanış

Fabian Salomon, Doğu'ya dönerek, oyunun köklerine inme fikrini çok beğendiklerini söyleyerek, Assassin'n Creed'in temellerine de ineceklerinin sinyalini veriyor. Bu da bize yapımın parkur temelli, gizlilik ve suikastler vaad etmesi anlamına geliyor. Son oyunlarda değişen mekanikler biraz daha eski stile dönerek AC2 ve Brotherhood ayarında olacağı söyleniyor.

Parkur sistemi olarak da Assassin's Creed Unity'deki mekaniklerden ilham alacağını söylendi.

Platformlar

Oyun nesiller arası bir sürüm olacak. Bu da onu PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One ve PC için beklememiz gerektiğini gösteriyor. Hatta biraz daha ileriye gidersek başka platfom ve bulut akış hizmetlerini de ekleyebiliriz.

Oynanış

Assassin's Creed Mirage için daha çok bilgiyi önümüzdeki 12 Haziran'da gerçekletirilecek olan Ubisoft Forward etkinliğinde alacağımıza inanıyoruz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 07:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2023 10:47
Unity sydnicate gibi oyunlarin oynanis olarak kotu oldugunu soylemek bence yanlis bir yorum olmayacaktir. Son 3 lemede mitolojik ogeler barindirmasi oynanis kolayligi gibi etkenler oyunu cazip hale getiriyor. Bu stile bagli kalmalari beni mutlu edecektir. Unity gibi olursa bosa zahmet etmesinler.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2023 01:18
Sen AC oynama bence, olayı anlayamamışsın. Eskileri oynamayıp boş yapanlar kervanına katıldın tebrik ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2023 10:07
En iyi ac oyunu black flagtır nokta
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2023 15:32
Ac 2 Ezio NOKTA
Kalan Karakter: 300 Gönder
sidiklivotka
sidiklivotka 30.03.2023 14:57
Bir zamanlar çok büyük AC fanıydım ta ki son üçlemeyi oynayana kadar.Oyuna RPG öğelerinin eklenmesi,diyalog seçimi eklenmesi ve çift karakter olması beni bi hayli soğutmuştu.Ne oynanışa ısınabilmiştim ne de karaktere.Mirage'dan ümitliyim,serinin köklerine döndüğü haberi beni çok sevindirdi.Umarım oyunun yapı taşı olan suikast temasını iyi işleyebilirler.
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2023 10:42
ben de rpg vs sevmem ama mitolojik öğeler barındırması ve farklı mekaniklerin gelmesi.. black flag'ten sonra oynamayı kestiğim ac serisine tekrar dönmemi sağladı. açıkçası son 3'lemedeki sistemin devamı da beni mutlu edecektir.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2023 21:11
Bu oyundan sonra tekrar rpg yapacaklar. Bende Ac 2 den sonra diğer serilere bir türlü ısınamadım. Hele son 3 seri Ac değilde. Witcher klonu gibi olmuş. Umarım bu oyun Ac ruhunu yaşattır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 30.03.2023 23:00
Bir zamanlar Assassin’s Creed…
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2023 22:50
Double Air var daha ne olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Mirage hakkında tüm bildiklerimiz
İlginizi Çekebilir